Două femei decedate, încurcate de soţi la morgă

Ultima actualizare:

    Cadavre confundate la Institutul Oncologic din Bucureşti
Cadavre confundate la Institutul Oncologic din Bucureşti

Episod sinistru! Cadavrele a două femei, una din Piteşti, cealaltă din Comăneşti (Bacău), ambele decedate la Institutul Oncologic Bucureşti, au fost încurcate în momentul în care soţii le-au luat acasă, la diferenţă de o zi. “Nu ştim ce s-a întâmplat, este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situaţie”, spune Lidia Kajanto, managerul instituţiei medicale.

Nimeni nu găseşte o explicaţie pentru o confuzie cumplită! La Institutul Oncologic Bucureşti (IOB) a fost demarată o anchetă administrativă, după ce un bărbat din Comăneşti, a cărei soţie murise la unitatea medicală din Capitală, a adus acasă corpul unei alte femei. Cadavrul nevestei sale era cât pe ce să fie înmormântat la Piteşti, unde fusese dus de un alt bărbat. Lidia Kajanto, managerul IOB, nu înţelege cum a fost posibilă o asemenea încurcătură, în condiţiile în care femeile aveau brăţări de identificare şi toate fişele necesare. Cele două femei, care erau internate la Terapie Intensivă, au murit miercuri, însă au fost luate acasă de soţi în zile diferite. Pentru familia din Piteşti, aparţinătorii au venit joi, iar pentru cea din Comăneşti - vineri.


    “Am demarat o anchetă internă”, anunţă medicul Lidia Kajanto, managerul Institutului OncologicFoto: rohealthreview.ro
“Am demarat o anchetă internă”, anunţă medicul Lidia Kajanto, managerul Institutului OncologicFoto: rohealthreview.ro

“Celor de la Bacău, când au ajuns, le-a spus fiica femeii decedate că aceea nu este mama ei”, detaliază doctorul Lidia Kajanto, managerul IOB. “De aici a început tevatura. Au sunat să ia legătura cu asistentul de anatomie-patologică. Imediat, s-a luat legătura şi cu cei de la Piteşti, care o aveau la capelă şi nu ştiu cum de nu şi-au dat seama. Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situaţie, deşi avem câte doi-trei decedaţi pe zi. Fiecare avea brăţară de identificare, fişe, bilet de însoţire şi, mai mult, cadavrele erau în frigidere diferite. Încurcătura s-a produs joi, când soţul femeii de la Piteşti a venit şi a luat cadavrul fără să-şi dea seama că este al altcuiva. Au venit cu haine de acasă, au îmbrăcat-o, pentru că aşa este procedura, dar nu şi-au dat seama. Vineri, a venit soţul femeii din Bacău, care nici el nu şi-a dat seama şi a luat cadavrul”, adaugă medicul. Sâmbătă dimineaţă, ambele familii s-au întors la morgă cu cadavrele femeilor. „Aparţinătorul semnează când pleacă de la morgă cu decedatul. Avem toate documentele cu semnăturile, motiv pentru care am demarat o anchetă internă pentru a afla exact ce s-a întâmplat. I-am întrebat pe aparţinători cum de nu şi-au recunoscut rudele şi au spus că nu şi-au dat seama. Astăzi (sâmbătă - n.r.) au venit ambii soţi şi s-a făcut schimbul”, explică managerul IOB pentru Mediafax.

Rudele au jelit altă moartă

Dacă funeraliile femeii din Argeş erau programate duminică, cea din Bacău ar fi trebuit înmormântată vineri. Cu puţin timp înainte de a porni spre biserică şi, mai apoi, spre cimitir, rudele femeii din Moldova au cercetat mai atent cadavrul şi au realizat că au jelit altă moartă, scrie ziarobiectiv.ro. Familia din Moldova a luat legătura cu IOB şi aşa au aflat şi cei din Argeş că ar fi urmat să înhumeze o străină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net