Doamne fereşte să ajungi într-un asemenea spital!

Ultima actualizare:

    Timişoara. Imaginea înspăimântătoare a salonului din Clinica de Boli Infecţioase „Victor Babeş”Fotografii: Facebook / Anamaria Czap
Timişoara. Imaginea înspăimântătoare a salonului din Clinica de Boli Infecţioase „Victor Babeş”Fotografii: Facebook / Anamaria Czap

Nu e un spital dintr-o localitate mică şi săracă a României, ci de la o unitate medicală din Timişoara! Fotografiile cu un salon din Clinica de Boli Infecţioase “Victor Babeş” relevă, pentru a câta oară, starea jalnică a multor spitale dintr-o ţară membră a Uniunii Europene. Imaginile postate pe Facebook de o tânără din Timişoara sunt revoltătoare.

Aşa arată un salon de la Clinica de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara! O tânără al cărei bunic a fost internat în spital a făcut fotografii şi le-a postat pe Facebook. „Cred că imaginile spun totul. Şi, sfatul meu, încercaţi să vă păstraţi sănătoşi. Dacă ajungeţi aici, mai mult ca sigur că mult nu o veţi mai duce”, a scris Anamaria Czap, indignată, pe reţeaua socială.Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara a trecut de la Ministerul Sănătăţii la Primărie, care a demarat, în 2017, reparaţii capitale. Primarul Nicolae Robu spunea atunci că imobilul „este în ultimul hal. Nu pot să înţeleg cum s-a putut lăsa un spital atât de important să ajungă în halul în care a ajuns. Am demarat un program amplu, am spus conducerii spitalului să solicite tot ce trebuie făcut, pentru că vom oferi tot suportul”. Evenimentul caritabil „Concertul pentru Timişoara”, din octombrie 2017, la care au participat 14 formaţii rock (printre care Phoenix şi Cargo), a adunat în jur de 35.000 de euro. Banii au mers exclusiv spre Clinica de Boli Infecţioase, iar lucrările de modernizare sunt în plină desfăşurare.  După publicarea imaginilor pe Facebook, medicul Virgil Musta, de la spitalul timişorean, e supărat: „Ne pare rău. Îi înţeleg pe oameni, dar sunt şi răutăcioşi. Se vede clar că se lucrează acolo. Mă necăjesc pozele. Este o situaţie delicată. Puteţi să veniţi şi să vedeţi că se lucrează. Varianta cealaltă e să nu se mai facă internări. Dar şi aici e o responsabilitate. Dacă îţi moare un pacient, ce se întâmplă?”. La rândul lui, primarul Nicolae Robu a declarat: “Conducerea spitalului mi-a explicat că a fost nevoită să cazeze bolnavi în acele saloane groaznice - acesta este termenul pe care-l consider potrivit realităţii! -, neavând alternativă”.

BÂRLAD. Câte doi bolnavi în pat, la Spitalul Municipal


    Foto: Telu Gorbănescu/Facebook
Foto: Telu Gorbănescu/Facebook

Nu doar mizeria și nepăsarea sunt probleme pe care le întâmpină pacientul român atunci când merge la spital, ci și supra-aglomerarea. Și asta, din cauză că toată lumea promite, dar nimeni nu face! Un bârlădean a publicat, sâmbătă, pe contul său de Facebook, imagini cu bolnavii internați în secția de Cardiologie a Spitalului Municipal din Bârlad. În acestea se vede clar cum într-un pat stau înghesuiți doi bolnavi. Imaginile i-au revoltat pe cei care le-au văzut. „Offf . Nimic nu s-a făcut pentru spitale… Doamne ferește cum stau bolnavii! Hoții fură țara și noi suferim”, a spus un utilizator Facebook. „Imaginile astea îmi aduc aminte câte am tras cu mama când a fost internată la Spitalul Elena Beldiman din Bârlad, pe neuro. Mizerie, nepăsare și obrăznicie. Asta e tot ce pot să spun”, a menționat o altă persoană.

VASLUI. Bolnavul strigă de durere, infirmiera scuipă semințe!


    Foto: vremeanoua.ro
Foto: vremeanoua.ro

Imagini scandaloase surprinse la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui. Mai multe infirmiere au fost filmate mâncând semințe, în timp ce un pacient cu arsuri grave era ținut pe targă, scrie vremeanoua.ro. Marcel a ajuns la urgențe după ce s-a opărit cu apă clocotită. Cadrele medicale i-au acordat îngrijirile necesare, iar pentru că starea pacientului era gravă, medicii au decis să-l interneze. Astfel că l-au trimis la secția de Prelucrări Sanitare, acolo unde urma să se schimbe de haine și să fie trasferat într-un salon. Ajuns acolo, bărbatul a dat peste indiferența infirmierelor, care spărgeau de zor semințe la câțiva pași de el. „Am așteptat vreo 15-20 de minute până i-au adus pijamalele. S-a schimbat, iar, după aia, infirmierele și-au reluat activitatea de a mânca semințe”, au precizat rudele pacientului, potrivit vremeanoua.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net