Doamne, de ce n-ai mai făcut o minune? Un tânăr de 21 de ani, înghițit de pământ

Ultima actualizare:

    Pompierii vâlceni  s-au chinuit toată  ziua  să dea la o  parte cei 10 metri  de pământ care-l  acopereau pe băiat
Pompierii vâlceni s-au chinuit toată ziua să dea la o parte cei 10 metri de pământ care-l acopereau pe băiat

Excavatoare, maşini de intervenţie, zeci de salvatori mobilizaţi. Ţipete, femei leşinate, oameni alergând bezmetici pe uliţe. Liniştea satului Bucşani din Vâlcea a fost tulburată marți, 20 iunie, de tragedia petrecută într-o curte unde se săpa o fântână. Un muncitor de 21 de ani a fost prins de o ”avalanşă” de pământ în timp ce muncea la 12 metri adâncime.

Alarma s-a dat la ora 9.50. În satul Bucşani din comuna Ioneşti, ceea ce trebuia să fie o lucrare sigură şi normală, de amenajare a unei fântâni la mare adâncime s-a dovedit o cursă contracronometru pentru salvarea unui om.


    Alexandru a căzut în  puţul pe care-l săpa
Alexandru a căzut în puţul pe care-l săpa

Alexandru, un muncitor de 21 de ani, s-a încumetat să coboare în partea cea mai de jos a imensei gropi de 12 metri adâncime. “Dădea liniştit la lopată şi deodată am auzit un zgomot de tunet şi ţipetele înfundate ale lui Alex”, povesteşte Ion, un alt membru al echipei. Un val de pământ se prăbuşise peste bietul băiat. Până au venit forţele de intervenţie, oamenii au încercat să se descurce cum au putut: au adus un buldo-excavator de la primărie şi au început să sape pentru a ajunge la victimă.


    Pompierii vâlceni  s-au chinuit toată  ziua  să dea la o  parte cei 10 metri  de pământ care-l  acopereau pe băiat
Pompierii vâlceni s-au chinuit toată ziua să dea la o parte cei 10 metri de pământ care-l acopereau pe băiat

“Cam 10 metri de pământ se află peste el”, au declarat martori pentru Click!. După trei ore, prima veste bună: a fost dezgolit un braţ al victimei. Zeci de pompieri, săteni şi muncitori au pus mână de la mână şi au început să sape, unii cu mâinile goale pentru a da de săracul băiat. “S-au introdus tuburi şi panouri în pământ, pentru a stabiliza malurile gropii, dar intervenţia este foarte grea deoarece e o zonă nisipoasă”, ne-a explicat intervenţia purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

După cinci ore s-a văzut capul tânărului, iar după şapte ore, corpul lui Alexandru era scos din pământ de la brâu în sus. ”Din păcate nu ai cum să supravieţuieşti cu atâta pământ pe tine! Dar noi sperăm, poate are noroc!”, îşi dă cu părerea Tonel, un pompier de la ISU Vâlcea. Potrivit medicilor prezenţi la faţa locului, şansele de a mai fi în viaţă sunt minime, iar tânărul stă înfipt în mormanul de pământ fără să mişte. Totuşi, toţi cei prezenţi mai sperau într-o minune!

Din păcate, la 18.18, după ce Alexandru a fost scos cu totul din pământul care se prăvălise peste el, medicii au fost nevoiţi să declare decesul băiatului curajos, care nu a vrut decât să ducă un ban cinstit acasă, la familia lui. 

Dănuţ, copilul care s-a născut a doua oară

simeon stalpnicul png

Acum două luni, toată țara a urmărit cu sufletul la gură operațiunea de salvare a lui Dănuţ, un copil de un an și opt luni care căzuse într-o fântână din localitatea teleormăneană Balta Sărată. Micuțul a fost scos după aproximativ 10 ore și dus în stare critică la un spital din București, cu slabe şanse de supravieţuire. Copilul era în stop cardio-respirator și cu o hipotermie severă.

simeon stalpnicul png

Ca în poveștile cu final fericit, s-a întâmplat o minune și Dănuţ s-a însănătoşit, iar pe 11 mai s-a întors acasă. Mai mult, din cer Dumnezeu a dat un semn că familia sa este miruită: în aceeași zi, mama lui, însărcinată în nouă luni, a intrat în travaliu. O ambulanţă a dus-o la spitalul din oraş unde a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, surioara lui Dănuţ.

image
image
image
image
image
image
 Puteți include cu încredere în meniul de Paște produse alternative
image png
bani incasati la magazinul satesc jpeg
buletin jpg
Carne de pui jpg
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net