Din Luigi s-a făcut Omar şi se închină la teroriştii ISIS

Ultima actualizare:
Beke Istvan Attila
Beke Istvan Attila

Luigi Boicea Constantin. Aşa îl chema pe tânărul de 17 ani înainte să renunţe la religia ortodoxă. Acum, s-a convertit la islamism şi musulmanii îl ştiu de Omar al-Faruq. Mascaţii l-au săltat marţi (8 decembrie), fiind suspectat că este primul român care are legături cu temuta organizaţie teroristă ISIS.

Băieţii de vârsta lui visează cu ochii deschişi la fata visurilor lor, ies cu gaşca în oraş şi îşi fac planuri unde să se distreze de Revelion. La 17 ani, Luigi Boicea Constantin are gânduri care te înfioară.


    În ciuda loviturilor aeriene intense, Statul Islamic continuă să controleze porţiuni vaste din Irak şi din Siria
În ciuda loviturilor aeriene intense, Statul Islamic continuă să controleze porţiuni vaste din Irak şi din Siria

În urmă cu doi ani, s-a convertit la islamism, şi-a schimbat numele şi a intrat pe fir cu teroriştii de la ISIS. Vrea să urmeze Universitatea Islamică din Medina şi să salveze Coranul Sfânt, după cum mărturiseşte chiar el pe blogul Gazda Islamică. ”Pace, milă şi binecuvântarea lui Allah. Îi mulţumesc lui Allah, sorei Damian Maya că a fost de acord să mă înveţe cum să devin musulman şi după trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. Mulţumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile”, este mesajul în limba arabă cu care băiatul din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă, îşi începe prezentarea.

Aşa au aflat de el şi autorităţile române, care au acţionat rapid. L-au săltat, marţi, la ora 12.00, de acasă şi au ridicat mai multe probe care demonstrează că acesta a transmis, prin Internet, mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membrii grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare. Tatăl său nu a mai vrut să ştie de Luigi după ce ”s-a înhăitat” cu gruparea ISIS, astfel că tânărul locuia la bunicul lui şi cu mama sa, care este divorţată. ”Ştiam că s-a dus la religia musulmană, am încercat să-l conving să renunţe, dar nu am putut face absolut nimic. Mergea la întâlniri periodic, însă nu ştiu exact unde, pentru că nu spunea. Se întorcea, însă, foarte fericit”, a spus Ion Constantin Daşoveanu, bunicul lui Luigi, citat de adevărul.ro.

Bătrânul mai spune că băiatul îşi schimbase şi meniul alimentar, aşa cum prevede religia musulmană. ”El nu mai mânca nimic cu porc, aşa cum făcea înainte”. Luigi este elev în casa a XI-a la Liceul Tehnologic Auto din Craiova şi de doi ani a trecut la religia islamică. În momentul în care a fost urcat în maşina procurorilor, puştiul a refuzat să vorbească cu jurnaliştii. A făcut doar un semn cu degetul spre cer şi a şoptit Allah.

Teroriştii care au îngrozit planeta

Cea mai temută şi mai puternică organizaţie teroristă din acest moment nu are un trecut îndelungat. Lumea a auzit despre Statul Islamic în Irak şi Siria (ISIS) în iunie 2014, după demararea unei ofensive-fulger în Irak. În câteva zile, teroriştii – adepţi ai Jihadului, războiul sfânt pentru impunerea bazelor fundamentaliste ale islamului în faţa oricăror alte religii – au capturat aproape în totalitate partea de nord a Irakului, inclusiv oraşul Mosul, al doilea ca mărime din ţară.

Cucerirea Mosulului a însemnat şi declararea unui „califat islamic”, visul jihadiştilor, care speră să conducă lumea arabă cum au făcut-o Profetul Mahommed şi primii săi urmaşi. Coaliţia împotriva jihadiştilor, formată din SUA, Canada, Marea Britanie, Qatar, Arabia Saudită, Kuweit şi Iordania efectuează raiduri aeriene, care s-au dovedit însă insuficiente. Singura rezistenţă în faţa teroriştilor este asigurată în prezent de kurzi, atât prin armata lor regulată, cât şi prin numeroase grupări paramilitare şi batalioane de voluntari. 

Teroristul de la Târgu-Secuiesc voia să detoneze o bombă de Ziua Naţională  

În ciuda loviturilor aeriene intense, Statul Islamic continuă să controleze porţiuni vaste din Irak şi din Siria
În ciuda loviturilor aeriene intense, Statul Islamic continuă să controleze porţiuni vaste din Irak şi din Siria

Pe 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, procurorii DIICOT l-au arestat la Târgu-Secuiesc pe Beke Istvan Attila (40 de ani), despre care au afirmat că pregătea un atentat terorist. Locuinţa suspectului a fost percheziţionată iniţial în urma unor sesizări privind deţinerea de către acesta a unor substanţe explozibile. Ce a fost găsit la descinderi a depăşit orice aşteptări ale DIICOT: peste 400 de materii explozive, dispozitive electronice de iniţiere şi vedere pe timp de noapte. Suspectul nu reuşise să asambleze dispozitivul exploziv atunci când a fost reţinut. În timp ce unii experţi au considerat exagerată reţinerea lui Beke, reprezentanţii DIICOT l-au considerat deosebit de periculos. ”Dacă bomba artizanală ar fi fost asamblată, cu materiile explozive pe care le avea la dispoziţie şi cu acţionare de la distanţă, putea produce multe victime”, au dezvăluit surse din cadrul anchetei.

Agenţii SRI îl monitorizau din octombrie, deoarece era lider al formaţiunii extremiste “Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria. “Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” este o grupare ungară de extremă-dreaptă, care militează pentru unificarea comunităţilor maghiare din afara Ungariei şi pentru revizuirea Tratatului Trianon, din anul 1920. Titulatura organizaţiei radicale se referă la Ungaria Mare, care avea 64 de districte.

image
image
image
image
image
image
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net