Defecţiuni la instalaţia de apă sau căldură? Uite cine plăteşte daunele!

Ultima actualizare:

Cheltuieli suportate de toţi proprietarii

În cazul în care se sparge o conductă de apă comună, toate cheltuielile pentru reparaţii sunt suportate de către toţi proprietarii, proporţional cu cota-parte indiviză de proprietate din proprietatea comună fiecăruia. Aceasta se calculează în funcţie de suprafeţele utile ale tuturor apartamentelor şi ale spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă.

Defecţiunea s-a produs din vina ta? Plăteşti daunele!

Dacă s-a fisurat o conductă de apă rece sau apă caldă sau dacă s-a spart caloriferul la tine în locuinţă, cheltuielile pentru reparaţiile şi daunele provocate vecinilor (inundaţie) vor fi plătite de tine. Pierderile de apă sunt alte cheltuieli pe care va trebui să le achiţi. Această cheltuială apare pe lista cu cotele de întreţinere şi se aplică după toate termenele legale în vigoare.

Ce faci când se sparge o conductă din perete?

Dacă se sparge o conductă de apă comună blocului şi pentru reparaţia acesteia este necesară spargerea unui perete la tine în casă, ai obligaţa de a primi în locuinţă persoanele abilitate care să constate daunele şi care să repare defecţiunea. Cheltuielile sunt suportate de toţi proprietarii proporţional cu cota-parte indiviză de proprietate din proprietatea comună fiecăruia.

Ţi-ai inundat vecinii? Eşti bun de plată

Dacă ai făcut amenajări în locuinţă, dar ai provocat daune apartamentului de lângă tine (fisuri în pereţi, tencuială căzută etc.) va trebui să achiţi daunele vecinului. La fel va trebui să procedezi şi dacă ai inundat apartamentul de dedesubt sau ai produs stricăciuni pe scara blocului. 

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net