De ce coronavirusul nu a dispărut odată cu venirea verii? Explicațiile unui epidemiolog

coronavirus-pixabay_3.jpg

Copil cu mască în timpul pandemiei de coronavirus
Va trebui să purtăm mască pe toată perioada verii
Foto: Pixabay

La începutul pandemiei, când afară era frigul specific sezoanelor gripale, ne așteptam cu toții ca vara situația să se îmbunătățească. Iată că a venit căldura, dar virusul este tot aici printre noi, mai puternic și mai agresiv ca niciodată. De ce? Un celebru epidemiolog vine cu explicații.

„S-a spus și s-a dovedit, de fapt, prin studii și Universitatea Harvard a afirmat că practic, transmisibilitatea scade cu aproximativ 20 la sută pe perioada caldă. Însă asta presupune temperaturi de 37 de grade sau peste 37 de grade. Deci, dacă ne aflăm la 32, 33, 34 de grade și nouă ne este cald, asta nu este suficient ca lucrurile să se modifice în mod semnificativ”, a explicat la Digi24 Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

De ce coronavirusul nu a dispărut odată cu venirea verii

Totuși, se vorbea despre o scădere de doar 20%. Acest procent, însă, a fost „recuperat” din plin și chiar depășit prin comportamentul iresponsabil și mult prea relaxat al celor care nu se feresc, nu poartă mască, nu cred în „covid”. Creșterea cazurilor se va menține în continuare, estimează specialistul. „După cum evoluează lucrurile, parcă evoluează cam repede, și pe noi ne surprinde această evoluție și această creștere. Am făcut o estimare de 836 de infecții noi pentru data de 14 august. Există și varianta ca numărul cazurilor să scadă, dacă oamenii respectă măsurile și înțeleg că acest virus există, că infectează, că generează forme grave de boală și că singura metodă de a lupta împotriva lui este să respectăm recomandările”, a mai spus la Digi 24 vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1