detector de metale bani comoară

Ultima actualizare:

    Dan Cioclea a cheltuit 800 €, pe care  soţia îi trimisese din străinătate  să repare acoperişul caseiFoto: Sofia Prejbeanu
Dan Cioclea a cheltuit 800 €, pe care soţia îi trimisese din străinătate să repare acoperişul caseiFoto: Sofia Prejbeanu

A dat norocul peste el! Un bărbat din comuna doljeană Desa a descoperit o adevărată comoară arheologică pe malul Dunării: două morminte ale unor războinici celţi, în care se aflau şi armele acestora. Descoperirea nu a fost întâmplătoare! Omul a pornit în căutare de comori după ce a investit într-un detector de metale.

Dan Cioclea a fost mereu pasionat de istorie. De mai bine de un an, bărbatul şi-a cumpărat un detector de metale şi, din ţăran, s-a transformat în căutător de comori. Norocul a dat peste el săptămâna trecută, când a plecat în căutare pe un câmp situat la câţiva km de comuna Desa.

Nici nu au trecut 10 minute că a şi dat peste comoară. A găsit mormintele unor războinici celţi, în care se aflau o sabie şi mai multe vârfuri de lancie. Mândru de realizarea lui, bărbatul a sunat la Muzeul Olteniei şi a predat armele vechi de 2.200 de ani. Acum zona a fost declarată sit arheologic şi doar anagjaţii muzeului pot efectua săpături.

Florin Ridiche, directorul  muzeului, spune că  deocamdată nu se ştie care  este valoarea obiectelor
Florin Ridiche, directorul muzeului, spune că deocamdată nu se ştie care este valoarea obiectelor

În cazul în care se dovedeşte că obiectele au aparţinut într-adevar celţilor, Cioclea ar putea să primească între 30 şi 45 la sută din valoarea lor de piaţă. Bărbatul spune că nu ar fi ajuns să descopere comoara dacă nu ar fi riscat, în urmă cu un an, să cheltuie banii soţiei pe detectorul de metale. Femeia lucrează în străinătate şi îi trimisese bani să repare acoperişul casei, însă omul a luat 800 de euro şi şi-a cumpărat detectorul.

"Am găsit şi doi meteoriţi!"

Căutatorul speră să vândă un meteorit
Căutatorul speră să vândă un meteorit

Până va primi banii de la statul român, căutatorul speră să vândă un meteorit. Dan Cioclea este convins că în căutările sale a descoperit două bucăţi de meteorit. ”Am auzit că în America s-a vândut un meteorit de 17 kg cu 3 milioane şi ceva de dolari, eu vreau de 10 ori mai puţin pe gram, că la noi salariile sunt mai mici.

Unul îl voi da pentru cercetare la Institutul de Fizică a Pământului sau la NASA”, a spus bărbatul, care nu are de gând să se oprească aici. Este convins că în curând va da peste o altă comoară.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net