Cum să-ţi alegi salteaua de pat potrivită

Ultima actualizare:

    Saltele au perioade de garanţie şi chiar posibilitatea de a fi probate acasă
Saltele au perioade de garanţie şi chiar posibilitatea de a fi probate acasă

Ar trebui să fie perfectă pentru tine. Doar petreci alături de ea, mai bine spus PE ea, circa 8 ore pe zi. Sau o treime din viaţă. Salteaua pe care dormi e deosebit de importantă atât pentru sănătatea spatelui tău, cât şi pentru un somn odihnitor. Nu ştii cum să o alegi pe cea potrivită? Te învăţăm noi.

Saltele cu umplutură din latex, cu spumă, cu apă, mai moi sau mai tari, cu preţuri tot atât de variate, magazinele de profil îţi pun la dispoziţie o gamă largă de modele.

- Primul criteriu pe care trebuie să îl respecte salteaua ta este să susţină corect coloana vertebrală. În caz contrar, poate duce la afecţiuni în zona gâtului, a rinichilor şi a restului coloanei. Dacă salteaua este prea tare, va susţine corpul doar în anumite puncte. Dacă e prea moale, nu va oferi susţinerea suficientă sau o va oferi în punctele în care nu e necesar. „Trebuie să simţi susţinerea în special în zona lombară sau cea cervicală. Atunci când eşti întins, e important ca aceste puncte cheie să beneficieze de susţinere (capul, gâtul, umerii şi rinichii) şi greutatea corpului să fie distribuită în mod egal pe suprafaţa saltelei", explică specialiştii Dormeo.

- Dacă nu ai avut şi nu ai probleme cu coloana, cea mai confortabilă soluţie pentru tine ar fi o saltea cu spumă de memorie. Îţi dă senzaţia că pluteşti, calmează durerile musculare şi revigorează corpul. Dacă ai dureri de spate, alege un material mai ferm.

- Sunt saltele care nu reţin umezeala. Interesează-te din ce material este compusă. Alege-le pe cele care permit circularea aerului şi nu reţin umezeala la interior, ci doar căldura.

- De asemenea, caută-le pe cele care au husă detaşabilă, pentru a o putea scoate şi spăla o dată pe an. Pentru un plus de protecţie, cumpără-ţi şi pune peste saltea un fel de pilotă de protecţie, care opreşte praful şi transpiraţia. Se poate spăla mult mai uşor. (foto: Dormeo)

saltea, dormeo
saltea, dormeo

- Saltelele antialergice, bune pentru copii, pentru cei suferinzi de astm. Acarienilor le cam place să se cuibărească în saltea deoarece acolo au condiţiile ideale - căldură, umezeală şi hrană. Ei constituie principalul agent patogen în afecţiunile alergice şi respiratorii. Studiile au arătat că o saltea folosită doi ani găzduieşte circa două milioane de acarieni vii şi decedaţi, care se transformă într-un nor de praf invizibil atunci când ne răsucim. O saltea antialergică te va proteja de neplăcerile cu acarienii şi bacteriile.

- Salteaua cu fibre de argint, împotriva mirosurilor neplăcute. Cei care transpiră mult în somn ar putea să se orienteze către saltele cu fibre de argint în husă. Acestea reglează transpiraţia, menţinând salteaua uscată.

saltea ikea
saltea ikea

Saltea de pat cu spumă poliuretanică, husă lavabilă, 80x200 cm, 199 lei, la IKEA

saltea kika
saltea kika

Saltea superortopedică kika, cu spumă poliuretanică, 4 aerisiri, dimensiuni diferite, preţ la cerere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net