Cum să găseşti obictele mici pierdute prin casă sau cum să nu-ţi mai dea ciorba-n foc? Află 10 trucuri geniale în gospodărie

Ultima actualizare:

    Aşa poţi recupera obiectele mici, pierdute în locuri inaccesibile sau într-un covor pufos. Fotografii: easy-tips.tumblr.com
Aşa poţi recupera obiectele mici, pierdute în locuri inaccesibile sau într-un covor pufos. Fotografii: easy-tips.tumblr.com

Se numesc trucuri pentru că nu sunt complicate, nici costisitoare, dar îţi pot face viaţa mai uşoară. Cei de la Zanussi ne dezvăluie 10 „easy-tips" la care nu te-ai fi gândit. Sunt geniale şi de mare ajutor în gospodărie.

Recuperează obiectele mici pierdute prin casă

Ştii vorba „caută acul în carul cu fân"! De câte ori nu ţi s-a întâmplat şi ţie să pierzi un obiect mic între franjurii unui covor pufos şi să stai zeci de minute căutându-l, câteodată fără sorţi de izbândă... Ajungea, într-un final, în sacul aspiratorului, fără şansa de a mai fi recuperat. Nu şi dacă încerci următorul truc: pune o pânză în capătul ţevii de la aspirator, pe care să o legi cu un elastic, ca în figura de mai sus. Obiectul mic - un cercel, un ac... - se va opri acolo şi îl vei putea recupera uşor.

Aşa nu îţi mai dă ciorba-n foc

truc
truc

Nu face gătitul cât curăţenia de după. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să-ţi dea mâncarea în foc şi să murdărească tot aragazul?! Un truc util de la Zanussi constă în a pune peste oală o lingură de lemn, care previne revărsarea lichidului. Oricum, plita cu inducţie e foarte uşor de curăţat, în cazul în care ciorba a dat în foc.

Cum poţi folosi mai târziu vinul rămas în sticlă

Ţi-a mai rămas puţin vin în sticlă? Chiar dacă e puţin probabil, poţi să iei în calcul prosibilitatea şi, în acest caz, să ştii că poate fi păstrat proaspăt chiar şi după multe zile de la deschiderea sticlei. Cum? Simplu - congelat. Pune-l în cutii de gheaţă şi vei obţine cuburi de vin îngheţat, pe care le poţi folosi la mâncare, în băuturi etc.

Pizza proaspătă chiar şi a doua zi

Ce bună e pizza abia scoasă din cuptor!! Dar să ştii că, dacă ţi-a mai rămas, e la fel de bună şi a doua zi. Trebuie doar să ştii că, atunci când o reîncălzeşti în cuptorul cu microunde, e bine să pui alături şi un pahar cu apă. O face mai gustoasă şi mai fragedă.

Verdeţurile se pot păstra mai mult timp dacă le pui în pahare cu apă, la frigider.

truc
truc

Pete de grăsime pe cămaşă? Ca să scapi sigur de ele, înainte de a o băga în maşina de spălat, aplică puţină cretă pe murdărie.

truc
truc

truc
truc

O simplă bucăţică de hârtie te poate scăpa de multă mizerie în casă. Atunci când trebuie să dai o gaură în perete cu bormaşina, îndoaie un post-it şi lipeşte-l de perete. Toată murdăria se va aduna pe el.

Îţi poţi călca hainele chiar şi când eşti gata îmbrăcat cu ele. Placa de întins părul este bună şi pe post de fier de călcat. Spre exemplu gulerul de la cămaşă sau o cută pe care ai observat-o abia după ce te-ai îmbrăcat.

simeon stalpnicul png

Poţi tăia rapid, drept şi egal tortul folosind o aţă mai tare.


    truc
truc

Ca să cureţi eficient cuptorul cu microunde, stoarce puţină lămâie într-un pahar cu apă şi pune-o un minut la microunde. Apoi poţi doar să ştergi cu un burete pereţii cuptorului. Atenţie când manevrezi paharul - arde!


    truc
truc
image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net