Cum a reuşit o fetiţă de 9 ani din Argeș să înveţe singură limba rusă: "Nu a durat mult timp!"

ariana-tudor.jpg

Ariana Tudor
Foto: adevarul.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

O elevă de clasa a III-a din Argeş este cea mai mică membră a Clubului de limba rusă din Vaslui, printre puţinele care mai funcţionează în ţară. Nu studiază această limbă la şcoală, însă citeşte fluent din marii clasici ruşi. Mai mult, ea a reușit să învețe singură.

În vârstă de 9 ani, Ariana Tudor a desluşit de una singură tainele limbii ruse, de la vârsta de 3 ani, după ce a descoperit desenele animate „Masha şi Ursul“, inspirat dintr-un îndrăgit basm popular rusesc. 
”În limba română nu spunea decât , şi . Am mers cu ea la medic, unde am fost liniştiţi că totul este în regulă. Nu a durat mult timp şi fetiţa noastră a avut o explozie de cuvinte în limba rusă. Îndrăgea foarte mult desenele animate , le urmărea cu mare interes. Nu ne dăm seama cum a putut asocia şi traduce cuvintele.  Am lăsat-o să vedem cum va evolua, am verificat dacă este în regulă ce spune, dacă nu aberează. Se putea întâmpla, avea doar 3 ani. Pe zi ce trecea, venea cu cuvinte noi, cu propoziţii, cu cifre, cu colori, rostite în limba rusă. Le-a învăţat pur şi simplu de una singură”, a povestit mama Arianei.

Citește continuarea poveștii pe adevarul.ro.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5