Cum a reușit o doctoriță din Iași să își vaccineze anti-COVID pacienții. ”Cei de vârsta a treia au venit la mine la cabinet nerăbdători”

Ultima actualizare:

    Oana Miron a vaccinat cei mai mulți paciențiFOTO: Captură BZI.ro
Oana Miron a vaccinat cei mai mulți paciențiFOTO: Captură BZI.ro

O doctoriță din Iași a fost premiată pentru efortul depus în campania de vaccinare anti-COVID. Dr. Oana Miron a reușit să imunizeze cele mai multe persoane, cu serul Johnson&Johnson comparativ cu peste 100 de alți medici de familie.

De 20 de ani, Oana Miron este medicul de familie al persoanelor din localitatea Mironeasa, județul Iași. Ea a fost premiată miercuri, 16 iunie, de prefectul de Iași, cu „Distincția de excelență”, în semn de recunoștință pentru implicarea în campania de vaccinare împotriva COVID-19 și pentru efortul depus, scrie BZI.ro.

Cum a reușit medicul Oana Miron să își vaccineze pacienții

Doctorița a spus că ea doar și-a făcut treaba și că nu și-a vaccinat pacienții pentru a câștiga premii.

„Eu sunt medic în această comună de mai bine de 20 de ani. Acești oameni mă cunosc și au încredere în mine. Nu trebuia să fiu premiată pentru că mi-am făcut treaba. Eu cred că am făcut ce era mai bine pentru comunitatea mea și dacă fiecare medic s-ar implica, cu siguranță rata imunizării va crește.

Cred că acesta este unul dintre motivele pentru care nu au ezitat să se vaccineze. Au avut încredere în mine și am fost un model pentru ei. Eu m-am vaccinat, le-am explicat că nu este nimic periculos în asta și că doar așa putem scăpa de această pandemie. Un plus a fost că vaccinul necesită o singură doză. S-a urmat modelul celorlalți din comunitate, care s-au vaccinat încă de prin luna martie”, a explicat medicul Oana Miron pentru BZI.

Bătrânii au mers la cabinet să se vaccineze pentru a putea merge la nunțile nepoților

Peste 230 de persoane au fost vaccinate de medicul de familie din Mironeasa, iar alți mulți sunt pe listele de așteptare.

„S-au vaccinat atât tineri, cât și bătrâni. Tinerii au ales să se imunizeze pentru că vor să plece la muncă în străinătate. După ce s-au imunizat 2-3, au vrut și ceilalți. Nu pot să zic că am făcut eu ceva anume, mi-am făcut doar treaba și le-am fost alături. Pacienții de vârsta a treia au venit la mine la cabinet nerăbdători să se imunizeze pentru a putea merge la nunțile nepoților. Veneau și îmi spuneau ”doamna doctor, vreau să mă vaccinez că vine nepotul din străinătate și trebuie să merg la nuntă””, a explicat doctorița

Medicul a subliniat că mulți au dorit sa fie vaccinați cu serul de la Johnson & Johnson pentru ca se administreaza într-o singură doză.

La nivelul județul Iași sunt înregistrați 137 de medici de familie.

Citește și:«Tatăl» vaccinului Johnson, imunizat în România

Vaccinul Johnson. 5 lucruri pe care trebuie să le știi

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net