Cum înfruntă românii valul de căldură de-a dreptul sufocant. Termometrele au ajuns la 40 de grade Celsius la umbră, în toată ţara

Ultima actualizare:

    Sporturile acvatice  au făcut senzaţie  pe Lacul SnagovFoto: Blitz
Sporturile acvatice au făcut senzaţie pe Lacul SnagovFoto: Blitz

E arşiţă ca-n Sahara! Un val de căldură de-a dreptul sufocantă a poposit în ţara noastră. Aşa că fiecare scapă de ea cum poate. Dacă unii au ales sporturile acvatice şi o plimbare pe Lacul Snagov, la bordul ambarcaţiunilor de lux, alţii au preferat briza mării.

Temperaturile s-au încăpăţânat să crească zilele acestea. Termometrele au arătat 40 de grade Celsius la umbră, în mai toată ţara, aşa că a fost o adevărată provocare să lupţi cu arşiţa. Mulţi au pornit o adevărată cursă pentru a face uitat disconfortul termic şi s-au răcorit după posibilităţi şi în funcţie de ”dotări”. Unii au fugit la mare şi s-au aruncat direct în valurile înspumate. Iar cât au stat la plajă, au îndurat razele ”ucigătoare” ale soarelui cu multă apă, bere şi cocktail-uri fără număr.

Cea mai tare distracţie  a devenit plimbarea cu şalupa
Cea mai tare distracţie a devenit plimbarea cu şalupa

Alţii, care şi-au permis să dea zeci şi chiar sute de mii de euro pe ambarcaţiuni de lux, au fentat canicula pe Lacul Snagov, de lângă Capitală. Fotoreporterii Click! i-au surprins pe bogătaşii care au case pe marginea lacului, în timp ce şi-au scos şalupele la apă. Au dat ture până după lăsarea serii, că doar asta e plăcerea estivală. Fetele şi-au înghesuit formele apetisante în costume de baie minuscule şi s-au bronzat la bordul bărcilor de fiţe.

Lacul Snagov s-a transformat  într-un adevărat  ”bulevard”.  Sunt bărci parcate peste tot
Lacul Snagov s-a transformat într-un adevărat ”bulevard”. Sunt bărci parcate peste tot

La fel şi bărbaţii, care s-au tolănit pe iahturile conduse de prieteni. Doar aşa canicula a părut ceva mai prietenoasă. Nici sporturile acvatice nu au fost ocolite la Snagov, astfel că iubitorii de adrenalină au testat ”jucăria” plutitoare flyboard. Cu ajutorul unei perechi de clăpari speciali şi un jet puternic de apă au ţâşnit până la zece metri deasupra lacului. Şi-au ţinut echilibrul, iar apoi au zburat ca o pasăre. Zece minute desupra apei i-a costat 150 de lei. Valul înăbuşitor de căldură nu se îndură să plece. Şi zilele următoare vor fi de foc, aşa că dacă aveţi timp, o bălăceală e tot ce vă trebuie.

Ne aşteaptă două săptămâni de foc

Canicula nu ne lasă să respirăm, iar meteorologii emit avertizări după avertizări, care indică maxime de până la 39 de grade Celsius. Astăzi, va va continua să fie arşiţă şi disconfort termic prin Oltenia, local în Banat şi Muntenia. În rest, temperaturile vor fi mai suportabile. Câteva ploi vor fi la munte şi izolat în sud, în sud-est şi în centru. De mâine, căldura se amplifică şi canicula cuprinde din nou aproape toate zonele de câmpie şi podiş. Maximele vor ajunge la 37...39 de grade. Specialiştii spun că regimul termic va rămâne deosebit de cald, în următoarele două săptămâni, cu temperaturi caniculare la nivelul întregii ţări, inclusiv la munte. Perioadele cu precipitaţii se anunţă destul de rare şi vor apărea, în special, spre finele lunii iulie.

Aşa rezistă vedetele!

Antonia
Antonia

Antonia face îngheţată raw vegană. Solista a învăţat să pregăteasă îngheţată raw vegană, de mango şi ciocolată, decorată cu trandafiri. “E un desert exotic care se face în cinci minute, dar se mănâncă în două”, spune cântăreaţa în vârstă de 26 de ani.

Andreea Esca
Andreea Esca

Andreea Esca, dietă cu pepene roşu. La 42 de ani, Andreea Esca reuşeşte cu brio să-şi păstreze silueta. Vedeta Ştirilor Pro Tv înfruntă canicula cu pepene roşu. Ea consumă zilnic acest fruct minune, rece, de la frigider, şi în cantităţi cât mai mari.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net