Cum au fost abuzați trei frați aflați în plasament la o familie din Timiș. Erau obligați să poarte urzici în lenjeria intimă

Ultima actualizare:

    Cei trei sunt nesupravegheati de familieFOTO (generica) Unsplash.com
Cei trei sunt nesupravegheati de familieFOTO (generica) Unsplash.com

Poveste cutremurătoare în Timișoara! Trei frați luați în pasament de o familie au fost batuți și abuzați sexual de membrii familiei care i-a luat în palsament. În acest moment copiii au fost mutați la altă familie, iar cei care au profitat de ei sunt în arrest.

Plângerea penală a fost depusă de Direcția de Protecție a copilului, la finalul anului trecut, după ce, la ședințele de terapie, specialiștii au observant că ceva nu este în regulă cu micuții, conform Stirile ProTV.

Cum au fost abuzați trei frați de familia care i-a luat în plasament

Totul a început în 2016, când cei trei frați, un baiat de 12 ani și două fete de 6 și 10 ani au fost încredințați unei asistente maternale cu experiență. Femeia de 51 de ani mai avusese grijă de de minori scoși din familii cu probleme, astfel că nu i-a fost greu să îi ia în plasament pe cei trei.

Calvarul prin care au trecut cei mici a ieșit la iveală abia la finalul lui 2020, atunci când psihologul de la DGASPC Timiș și-a dat seama că minorii prezintă semnele unor abuzuri fizice și emoționale.

„Imediat ce am fost sesizați cu privire la acest caz, am intervenit în regim de urgență, luând măsurile necesare pentru ca minorii să fie protejați.

Primul care a ieșit la suprafață a fost abuzul fizic, moment în care au fost preluați copiii de la asistenta maternală. Imediat, fost anagajată a DGASPC Timiș a solicitat încetarea contractului de muncă, iar DGASPC Timiș a depus, la Parchet, plângere penală cu privire la posibilele abuzuri sesizate asupra copiilor, continuând să facă toate demersurile în vederea desfășurării anchetei penale cu celeritate”, au transmis reprezentanții DGASPC Timiș pentru tion.ro.

Mutați în altă familie, copiii au avut curaj și au început să povestească traumele prin care au trecut.

 Au spus despre bătăi, abuzuri sexuale și despre faptul că au fost forțați să poarte urzici în lenjeria intima.

Noua familie a sesizat DGASPC, iar instituția a anunțat poliția.

Locuința familiei a fost percheziționată,acolo fiind gasite și obiectele despre care copiii spuneau ca erau folosite pentru a-I bate. Cei trei sunt de câteva luni arestați.

Femeia este acuzată de rele tratamente aplicate minorului, iar soțul și fiul ei de agresiune sexuală, respectiv viol în formă continuată. La finalul lunii aprilie, magistrații timișeni au decis să prelungească mandatele de arestare pe numele celor trei.

Minorii se află sub protecție și primesc consiliere.

Procurorii cer acum cele mai aspre pedepse pentru toți cei trei membrii ai familiei, acuzați de aceste orori.

Citește și:VIDEO Violență fizică și verbală la un centru de plasament din Voluntari. Un copil e agresat pentru că ar fi sărit pe o saltea

Doi copii din Teleorman au ajuns într-un centru de plasament, după ce părinții s-au îmbolnăvit de coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net