Cum arată un plămân afectat de COVID-19 față de unul sănătos

plaman-diferente.jpg

Diferența dintre un plămân sănătos și unul afectat de COVID-19
Diferența dintre un plămân sănătos și unul afectat de COVID-19
Foto: RO Vaccinare / Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Știm cu toții cât de periculos este pentru plămâni fumatul, ce dezastru lasă în urmă și cum îi afectează. Este „blând”, pe lângă boala COVID, care îi atacă mult mai agresiv și într-un timp record. Medicii de pe RO Vaccinare au făcut publică o fotografie în care apar, prin comparație, un plămân afectat de COVID-19, versus un plămân sănătos.

În imaginea din stânga este radiografia pulmonară a unui tânăr de 23 de ani, cu o saturație de 72%. S-a infectat la mare și, din păcate, nu a fost vaccinat. În imaginea din dreapta e o radiografie normală a unei persoane sănătoase. „Diferențele sunt vizibile, chiar dacă o saturație normală presupune peste 95%. Boala COVID-19 nu ține cont de vârstă și tot mai mulți tineri au ajuns să fie internați la terapie intensivă”, spun reprezentanții RO Vaccinare.

Și mai îngrijorător este că spitalele încep să se umple de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, iar la terapie intensivă deja nu mai sunt locuri. „În ultimele zile au fost cereri de internări care nu au putut fi onorate la Institutul Marius Nasta. Va fi adusă din nou unitatea mobilă de Terapie Intensivă. Pacienții au forme severe, cu afectare pulmonară și evoluție imprevizibilă. Vin târziu la spital, sperând acasă că lucrurile vor merge într-o direcție bună. Din păcate, este o tulpină agresivă cu o evoluție care nu poate fi previzionată”, a declarat la PRO TV managerul instituției, dr. Beatrice Mahler.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5