Cum arată echipamentele de 270.000 de euro primite de Spitalul de Urgență din Miercurea Ciuc

Ultima actualizare:
Ecograful este utilizat foarte des
Ecograful este utilizat foarte des

Echipamentele de ultimă generație pentru resuscitarea bebelușilor ori tratamentul icterului dar și aparatură necesară în tratamentul cancerului au intrat în dotarea Spitalului Județean din Miercurea Ciuc. Iar o ambulanță complet echipată este deja în folosință. Valoarea dotărilor se ridică la 270.000 de euro.

Aveau nevoie de aparatură performantă și au primit. Secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc are acum un ecograf performant. Era necesar, iar acest lucru se vede în gradul de utilizare. Cel puțin o dată pe oră este folosit acest aparat de către medici. Aparatul este unul performant care poate cu ușurință să diagnosticheze o gamă largă de afecțiuni, inclusiv pentru nou-născuți. De asemenea, el poate înlocui alte metode de examinare, ca de exemplu radiografia sau CT. De asemenea, echipamentul nou primit este mai ușor de folosit, iar timpul de examinare devine mai scurt, reducând disconfortul pentru bebeluși sau copiii mici.

Masă radiantă pentru nou-născuți
Masă radiantă pentru nou-născuți

O masă radiantă și de resuscitare este acum în dotarea secției de neonatologie și are rol important în salvarea de vieți, în cazul în care este nevoie, medicii putând executa resuscitări în condiții de siguranță imediat după nașterea copilului.

10 fotolii oncologice au intrat în dotarea spitalului de la Miercurea Ciuc
10 fotolii oncologice au intrat în dotarea spitalului de la Miercurea Ciuc

Lămpile de fototerapie cu sursă de lumină modernă de tip LED albastru sunt mult mai eficiente în tratarea icterului neonatal, reducând în mod semnificativ durata tratamentului de care aproape fiecare al doilea bebeluș are nevoie. În comparație cu vechile tipuri de lămpi cu tuburi fluorescente, noile lămpi cu lumină LED scad semnificativ timpul necesar de tratament, ceea ce înseamnă o jumătate de zi sau o zi de tratament în funcție de intensitatea și persistența icterului. 

Citește și: Sorina Pintea: ”Nevoile sistemului medical sunt atât de mari încât ceea ce am făcut până acum pare foarte puțin”

Tratamente mai ușoare pentru bolnavii de cancer

Spitalul a fost dotat și cu zece fotolii oncologice și două dispozitive portabile, non-contact, de iluminat venele pentru secția de oncologie

Fotoliile oncologice oferă mai mult confort pacienților nevoiți să treacă prin reprize de câte 4-5 ore de terapie citostatică, acestea putând fi reglate în funcție de necesitățile și preferințele personale.

Într-o lună, peste 120 de pacienți au fost tratați în aceste fotolii. Totodată, în aceste fotolii bolnavii beneficiază de tratamente în condiții mai sigure, pentru că este posibilă atât intervenția în caz de urgență cât și resuscitarea pacientului în caz de nevoie.

Prin folosirea dispozitivelor portabile non-contact de iluminat venele se evită leziunea venelor, astfel tratamentul de chimioterapie este mult mai puțin dureros pentru pacienți.


    10 fotolii oncologice au intrat în dotarea spitalului de la Miercurea Ciucfoto: Mol România
10 fotolii oncologice au intrat în dotarea spitalului de la Miercurea Ciucfoto: Mol România

Echipamentele medicale au donate de MOL România și Fundația pentru Parteneriat. Secțiile de la spital au început deja să utilizeze echipamentele donate, în valoare de 270.000 de euro (1.250.000 de lei).

Citește și: Uite cum arată ventilatorul neonatal de 35.000 de euro! Aparatul salvează viețile bebelușilor născuți prematur la Spitalul Universitar din București

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net