Ciprian Vlaicu, fost arhitect la "Visuri la cheie", face case pentru copiii nevoiași. Primul caz social, o bunică singură, cu 4 nepoți

ciprian_vlaicu.jpg

Arhitectul Ciprian Vlaicu demarează proiectul umanitar “Casa pentru pici”

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Arhitectul Ciprian Vlaicu demarează proiectul social “Casa pentru pici”, pornit din dorința de a contribui la schimbarea destinelor unor oameni care trăiesc în condiții grele. Proiectul constă în construirea mai multor locuințe pentru familii greu încercate de viață, oferindu-le totodată o reală speranță pentru o viață mai bună. Nu este pentru prima dată când Ciprian a schimbat destine, căci a făcut parte și din echipa emisiunii "Visuri la cheie", de la PRO TV.

“Sunt foarte fericit că am reușit să punem bazele acestui proiect extrem de special pentru mine. Am trecut cu toții printr-o perioadă mai dificilă, care m-a determinat să-mi dau seama că îmi doresc foarte tare să pot contribui la schimbarea vieților unor oameni care au nevoie de o rază de speranță și ajutor”, a declarat Ciprian Vlaicu.

O echipă de peste 80 de voluntari schimbă destinul unei bunici cu 4 nepoți

Prima ediție a proiectului social “Casa pentru pici” este inițiată de Episcopia Alexandriei și Teleormanului, prin sectorul social filantropic, și organizată cu sprijinul arhitectului Ciprian Vlaicu și asociației “Împreună pentru o viață mai bună”, alături de o echipă de peste 80 de voluntari. Acțiunea de voluntariat se va desfășura în ultimul weekend al lunii Iunie, în perioada 25-27.06.2021, și are la bază construirea unei locuințe pentru o familie care trăiește în condiții precare.

ciprian_vlaicu_1.jpg

Ciprian Vlaicu a făcut parte din echipa Visuri la cheie în sezonul 5

Tatăl copiilor a decedat, iar mama i-a părăsit

Încăperea din chirpici, care adăpostește în prezent 5 suflete, este localizată în comuna Scrioaștea, județul Teleorman. Bunica, în vârstă de 80 ani, singurul tutore pentru 4 copii, se luptă zilnic să le ofere un minim necesar celor mici, însă din păcate, acesta nu acoperă nici măcar nevoile de bază pentru un trai decent. Acum 4 ani, tatăl copiilor a decedat, iar mama i-a părăsit. De Crăciun, bunicul, singura prezență care suplinea caracteristicile și rolurile unei figuri paterne, s-a stins din viață în urma unui atac de cord.

Copiii, Ionuț Nicușor (16 ani), Dănuț Valentin (15 ani), Costin Marian (8 ani) și Alexandra Maria (7 ani), împreună cu bunica lor, trăiesc în condiții foarte grele, veniturile lor sunt limitate, iar casa în care locuiesc este într-o condiție precară. Cu toate că au primit lovituri grele de-a lungul timpului, au rămas unul lângă celălalt și luptă în fiecare zi pentru un trai decent. Nevoia unei locuințe este stringentă și le-ar putea totodată diminua grijile și problemele, astfel încât cei mici să se poată concentra pe școală și activitățile specifice copilăriei, iar bunica să poată avea o bătrânețe puțin mai ușoară lângă cei patru nepoți.

Comunitatea de motocicliști se alătură proiectului

Părintele Ciprian Virsescu, consilierul social al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, și Ciprian Vlaicu, împreună cu echipa de voluntari, promit realizarea unui proiect ambițios, construirea unei case și îndeplinirea unui vis pentru o familie greu încercată de viață. Proiectarea casei a fost reali-zată ingenios, astfel încât să permită ridicarea construcției într-un timp scurt, terenul și fundația fiind pregătite în prealabil. Încă de la primele schițe, proiectului i s-au alăturat Asociația "Împreună pentru o viață mai bună", care a oferit suport financiar, și Bikers for Humanity, Cristian Hrubaru și Lucian Tudoranu anunțând comunitatea moto, care s-a unit într-un timp foarte scurt. Încă din 2015, motocicliștii și prietenii lor își dedică activitatea scopului de a ajuta oameni care au în mod real nevoie de sprijin. Astfel, proiectul ‘Casa pentru pici’ este ultimul adăugat în portofoliul lor de evenimente.

Povestea nu ar fi completă fără implicarea unor importante voci din Horeca și companii de construcții care au pus umărul ca acest proiect să devină realitate, iar familia să poată avea o nouă speranță pentru un trai decent. Un prim eveniment de acest fel, unic prin scenariul pentru care își asumă responsabilitatea, promite să deschidă seria unor proiecte de suflet și să schimbe vieți acolo unde norocul a uitat până acum să bată la ușa.

Citește și:

Echipă nouă la «Visuri la cheie»! Ce arhitecţi au fost aduşi

"Visuri la cheie". O adolescentă de 17 ani, mamă pentru fratele de 8 ani. Mama lor i-a părăsit

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5