Cine este ucigașul cățelușei din Maramureș. Bărbatul are 69 de ani

Ultima actualizare:

    Animăluţul,  omorât  pe marginea  drumului
Animăluţul, omorât pe marginea drumului

Cumplit! Nu sunt puţini cei care obişnuiesc să schingiuască animalele, chiar dacă legea pedepseşte astfel de fapte. Mai mult decât atât, unii ajung să ucidă fiinţe nevinovate. Un asemenea episod s-a petrecut sâmbătă în apropierea localităţii Borşa din Maramureş: o căţeluşă a fost împuşcată mortal de un paznic de vânătoare în vârstă de 69 de ani.

Pasul Prislop, la 5 kilometri de localitatea Borşa. “Doi voluntari ai asociaţiei noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare, alături de fiul lor de doar 6 ani, care este încă în stare de şoc.(…) Într-o curbă au văzut un Logan roşu oprit, din care s-a împuşcat mortal o căţeluşă pe şosea (pe un drum public, nu în pădure!). Voluntarii noştri au sunat imediat la 112, însă făptaşul a luat cadavrul şi a plecat!”, au scris pe Facebook reprezentanţii asociaţiei Anima Pro Terra. 

Daniel Vereş este unul dintre martorii incidentului şi a povestit pentru digi24.ro ce s-a întâmplat. “M-am speriat şi eu, şi copilul. Am oprit instant. Am văzut căţelul, care era întins pe jos. Şi acum, când mă gândesc, sunt un pic şocat”, relatează, vizibil emoţionat, bărbatul.

”Cred că, dacă mergeam mai tare cu trei - patru kilometri pe oră, putea să ne nimerească şi pe noi. A fost o fracţiune de secundă”, se plânge Vereş. Poliţiştii au descoperit cine este ucigaşul căţeluşei, dar au decis să nu îl sancţioneze. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, agenţii de la Borşa au constatat că nu s-ar fi întâmplat nimic ilegal, pentru că bărbatul care a tras este paznic de vânătoare autorizat, iar pe raza fondului de vânătoare, câinii hoinari pot fi împuşcaţi. Asta ar fi însemnat că bărbatul care a ucis câinele urma să scape fără să fie nici măcar amendat.

După ce imaginile surprinse de Daniel Vereş au devenit virale şi s-a descoperit că patrupedul ucis era pe un drum naţional şi nu pe fondul de vânătoare, chiar Marcel Vela, ministrul de Interne, a intervenit ca să ceară măsuri pentru sancţionarea paznicului care se credea în Vestul Sălbatic. Urmarea? Poliţiştii de la IPJ Maramureş şi-au schimbat părerea. Bărbatul care a împuşcat câinele este acum cercetat pentru uz de armă fără drept şi uciderea animalelor.

“Urmare a verificărilor efectuate de politiştii maramureşeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care în cursul acestei zile ar fi împuşcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că, din cercetarea preliminară, au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept. Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus” – se anunţă în comunicatul IPJ Maramureş, după ce opinia publică s-a revoltat. Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net