Cea de-a doua familie lăsată fără copii în Norvegia a primit o lovitură dură

Ultima actualizare:

    Soții Nan, Mihaela şi Dumitru locuiesc în Norvegia de 5 ani și au doi copii: Bianca (7 ani) şi Dragoş (un an şi jumătate) foto: arhiva personală
Soții Nan, Mihaela şi Dumitru locuiesc în Norvegia de 5 ani și au doi copii: Bianca (7 ani) şi Dragoş (un an şi jumătate) foto: arhiva personală

După ce cazul familiei Bodnariu, care a rămas fără copii, a făcut înconjurul lumii și a declanșat reacții multiple, încă o familie stabilită de cinci ani în Norvegia se luptă cu autoritățile. În cazul soților Nan, totul a început când cei doi au fost chemaţi la Poliţie, unde li s-a spus că fata lor, Bianca (7 ani), a declarat că este bătută, în luna octombrie a anului trecut.

Dumitru şi Mihaela Nan, familia din Maramureş stabilită în Norvegia şi rămasă fără cei doi copii luaţi de Barnevernet, trăiesc o dramă fără sfârşit. După ce în luna octombrie a anului trecut, familia de români a rămas fără copii, primind dreptul să îi vadă o dată pe săptămână, la începutul lunii februarie a acestui an, familia Nan a primit o nouă veste devastatoare: părinţilor li s-a permis să îi vadă pe copii doar de patru ori pe an. Ultima veste primită de familia Nan a a fost picătura care a umplut paharul: cei doi copii, de doi şi şapte ani, care trăiau în aceeaşi familie de plasament, au fost despărţiţi.

Mihaela Nan a declarat pentru „Adevărul” că explicaţia primită pentru despărţirea copiilor a fost aceea că mama surogat, în grija căreia au fost plasaţi cei doi copii, nu mai poate face faţă cu ambii copii. Potrivit Mihaelei Nan, Barnevernet a asigurat-o că se vor căuta soluţii pentru ca băieţelul de doi ani şi sora lui de şapte ani să fie împreună, dar acest lucru nu s-a întâmplat. „Vineri dimineaţă mi-au spus că băiatul a luat contact în ultimul timp cu noii părinţi şi că vineri s-au dus să îl ia. Mi-au spus că nu au personal, că sunt supraaglomeraţi. Nu mi-au spus dacă a plâns, dacă s-a întâmplat ceva. Eu ştiu că fetiţa este teaumatizată pentru că atunci când ne întâlneam ea nu bea suc, de exemplu, fără să-i dea prima dată băiatului”, a declarat Mihaela Nan.

Citeşte întreaga declaraţie a soţilor Nan, pe Adevărul

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net