Ce trebuie să ştii înainte de a lua un credit

Ultima actualizare:

    Dobânda Anuală Efectivă presupune dobânda percepută de bancă, taxele şi toate celelalte comisioane
Dobânda Anuală Efectivă presupune dobânda percepută de bancă, taxele şi toate celelalte comisioane

Înainte de a solicita un anumit tip de credit, este esenţial să cunoşti principalii termeni care se regăsesc în contractul ce urmează a fi semnat şi să ştii ce înseamnă aceştia. Specialiştii siteului ebuget.ro îţi spun ce este dobânda, comisionul de analiză, de rambursare anticipată dar şi alţi termeni specifici creditelor.

Dobânda – diferenţa între suma returnată şi suma primită în momentul semnării actelor de creditare. Specialiştii o cataloghează ca fiind preţul pe care beneficiarul îl va plăti pentru împrumutulacordat.

Rata dobânzii – nivelul mediu procentual pe care banca îl va aplica împrumutului preluuat de beneficiar pe toată perioada de creditare.

Rata dobânzii anuale efective DAE – alături de rata dobânzii, un împrumut vine la pachet cu o serie de alte taxe şi comisioane pe care beneficiarul le va achita până la data scadentă. DAE este indicele oferit de instituţia bancară şi este calculat în baza perioadei de creditare şi a valorii banilor.

Comisionul de analiză – adoptat de către toate instituţiile bancare, comisionul de analiză prezintă un procent din suma creditului. Ar trebui să alegi un credit bancar cu un comision de analiză cât mai mic.

Primele de plată a asigurărilor – sumele aferente încheierii unei asigurări de viaţă, de locuinţă sau auto.

Comision de rambursare anticipată – se percepe în momentul în care beneficiarul creditului doreşte să achite în avans valoarea nerambursată.

Costuri de schimb valutar – se activează în momentul în care se aplică pentru un credit în valută, iar rambursarea se face în lei.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net