Ce trebuie să ştii înainte de a lua un credit

bani_euro_monede_calculator_credit_4-4-2008_7-53-13_pm_3008x2000.jpg

bani euro monede
Dobânda Anuală Efectivă presupune dobânda percepută de bancă, taxele şi toate celelalte comisioane
Citeste tot despre: 

Înainte de a solicita un anumit tip de credit, este esenţial să cunoşti principalii termeni care se regăsesc în contractul ce urmează a fi semnat şi să ştii ce înseamnă aceştia. Specialiştii siteului ebuget.ro îţi spun ce este dobânda, comisionul de analiză, de rambursare anticipată dar şi alţi termeni specifici creditelor.

Dobânda – diferenţa între suma returnată şi suma primită în momentul semnării actelor de creditare. Specialiştii o cataloghează ca fiind preţul pe care beneficiarul îl va plăti pentru împrumutulacordat.

Rata dobânzii – nivelul mediu procentual pe care banca îl va aplica împrumutului preluuat de beneficiar pe toată perioada de creditare.

Rata dobânzii anuale efective DAE – alături de rata dobânzii, un împrumut vine la pachet cu o serie de alte taxe şi comisioane pe care beneficiarul le va achita până la data scadentă. DAE este indicele oferit de instituţia bancară şi este calculat în baza perioadei de creditare şi a valorii banilor.

Comisionul de analiză – adoptat de către toate instituţiile bancare, comisionul de analiză prezintă un procent din suma creditului. Ar trebui să alegi un credit bancar cu un comision de analiză cât mai mic.

Primele de plată a asigurărilor – sumele aferente încheierii unei asigurări de viaţă, de locuinţă sau auto.

Comision de rambursare anticipată – se percepe în momentul în care beneficiarul creditului doreşte să achite în avans valoarea nerambursată.

Costuri de schimb valutar – se activează în momentul în care se aplică pentru un credit în valută, iar rambursarea se face în lei.

Loading...

Citește și

  • Cele mai ieftine credite ipotecare de pe piaţă din acest moment sunt tot foarte scumpe pentru români. Potrivit informaţiilor de la bănci, o persoană care se împrumută în euro va plăti înapoi dublu, iar în cazul creditului în lei, suma de returnat băncii este de trei ori mai mare decât cea împrumutată.

  • Somată să achite datoriile restante la bancă, în valoare de peste 20.000 de lei, Elisabeta Toader (58 de ani) din Iaşi a încercat ieri să-şi ia viaţa înghiţind peste 100 de sedative şi pastile de inimă.

  • Volksbank, BRD, Emporiki Bank, Banca Românească şi ATE Bank oferă românilor credite imobiliare în euro la cele mai reduse costuri din piaţă, dobânda anuală efectivă (DAE) situându-se sub 7,6% pe an, potrivit portalului financiar Conso.ro.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1