Ce sunt blestemele și cum te ferești de ele

Ultima actualizare:

    Se spune că nu toate blestemele se prind
Se spune că nu toate blestemele se prind

Se spune adesea în popor, atunci când ai un necaz, că pesemne „te-au ajuns blestemele“ cuiva. Așa să fie? Sunt blestemele adevărate? Au ele puterea de a influența destinul omului, sau sunt doar niște simple cuvinte rostite apăsat?

Originea lor, pierdută în negura vremurilor

Se spune că blestemele, cunoscute în popor și sub denumirea de afuriseli, au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri, iar primul care ar fi apelat la puterea mistică a cuvintelor ar fi fost chiar Dumnezeu. El l-a blestemat pe șarpe pentru că a îndemnat-o pe Eva să cadă în păcat și să muște din fructul oprit. Oamenii însă au ales să meargă la vrăjitoare, întrucât prin ritualuri doar de ele știute, aveau puterea de a abate necazuri și urgii fără seamăn asupra unei persoane.

Cele mai năpraznice blesteme

Se spune că nu toate blestemele se prind, iar cei care aleg această variantă pentru a pune gând rău dușmanilor, trebuie să fie siguri de vinovăția acelei persoane, în caz contrar răul se întoarce împotriva lor. Cel mai crunt blestem, și care te va urmări întreaga viață, este blestemul de mamă. Legătura strânsă de sânge face ca acest blestem să fie imposibil de alungat, chiar dacă mama va regreta mai târziu vorbele aruncate. Un alt blestem, cu o înaltă încărcătură emoțională, este cel de dragoste. Cuvintele unei inimi rănite îl vor bântui pe cel vinovat până când acesta va reuși să aducă alinare sufletului îndurerat.

Află prin ce descântece se rup blestemele pe clickpentrufemei.ro!

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net