Ce se întâmplă cu ajutoarele de stat ale rudelor celor răniți în Colectiv

Ultima actualizare:

    64 de persoane au murit, iar alte peste 100 au fost rănite, în urma incendiului din Colectiv
64 de persoane au murit, iar alte peste 100 au fost rănite, în urma incendiului din Colectiv

Veste neașteptat de bună pentru rudele și însoțitorii tinerilor răniți în incendiul din clubul bucureștean Colectiv. Guvernul a schimbat regulile după care sunt plătite ajutoarele de stat către cei care i-au însoțit pe pacienți la tratament în străinătate. Câți bani vor primii însoțitorii.

În noul act normativ aprobat miercuri se menționează că însoțitorii răniților nu mai trebuie să depună documente doveditoare privind costul cazării și al transportului. Până acum, rudele răniților trebuia să strângă toate bonurile și facturile pentru a le depune spre decontare. Banii pe care îi primeau în contul cazării și transportului în străinătate erau plafonați la 1.500 de euro. De azi, rudele celor răniți nu mai trebuie să prezinte nici un fel de document justificativ. În plus, suma care le va intra în conturi va fi de fix 1.500 de euro, indiferent de cheltuielile pe care le-au avut cu transportul și cazarea pe durata șederii în țările care i-au primit pe pacienții români.

De asemenea, actul normativ prevede acordarea ajutoarelor de urgență și persoanelor care nu au respectat termenele prevăzute pentru depunerea cererii de acordare, acestea urmând să beneficieze de ajutor de la data depunerii cererii.Procedura de acordare a acestor ajutoare de urgență nu se supune controlului decât pentru recuperarea sumelor aferente zilelor care depășesc perioadele de spitalizare sau de tratament, fără a se pune problema recuperării banilor deja alocați pentru sprijinirea familiilor persoanelor rănite în accidentul de la clubul Colectiv.    

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net