Cătălin, un băiețel de nici patru ani: «Mami, eu de ce nu mai pot să alerg?»

Ultima actualizare:

Medicii germani de la clinica unde află internat băiețelul spun ca sunt 90 la sută șanse ca într-un an să îi poată reda lui Cătălin copilăria. Un an, șanse uriașe și… 150.000 de euro.

Chiar înainte de Florii, părinții lui Cătălin Caloiu din București și-au dus copilul la medic, îngrijorați de starea lui de sănătate. Micuțul avea o umflătură la gât, se văita că-l dor picioarele, era palid, nu mai mânca, răcea întruna și făcea febră. Au urmat analize peste analize, medici peste medici și același diagnostic: răceală.

Ceva nu i-a lăsat pe soții Caloiu să se liniștească și, într-o ultimă încercare de a afla ce se întâmpla de fapt cu micuțul lor, au ajuns la un alt doctor care a prevestit pericolul. Dintr-un copil răcit, Cătălin a devenit un copil suspect de leucemie. Acela a fost momentul în care părinții lui au decis să-l ducă la o clinică din Munchen, Germania. Acolo, au primit și crunta veste: băiețelul lor era grav bolnav. Doar o minune a făcut ca leucemia să fie descoperită devreme, iar șansele lui de a se vindeca sa fie mari. La fel de mari sunt și costurile tratamentului:

150.000 de euro. Părinții și-au vândut apartamentul și mașina, au adunat câți bani au putut de la rude și prieteni si s-au mutat, practic, la Munchen, luând-o cu ei și pe Alexia, surioara de șase ani a lui Cătălin.

Au virat deja 50.000 de euro în contul spitalului, dar acum banii sunt pe sfârșite. În curând vor avea nevoie de o nouă tranșă și, cumva, trebuie să aibă pregătiți alți 100.000 de euro. În tot acest timp, Cătălin a făcut nu mai puțin de trei anestezii generale, iar de duminică are din nou febră.

Rezistă precum eroii din poveștile pe care mama i le citește la culcare, dar are un noian de întrebări la care așteaptă răspunsuri: “Mami, eu de ce nu mai pot să mănânc înghețată? De ce nu mai pot să alerg? Dar cu biclicleta de ce nu pot să merg? De ce nu pot să merg acasă să dorm în patul meu, pe perna mea cu mașinuțe?” Nu mai are nici răbdare, nici putere, dar nu se plânge. Doar surioara lui mai mare înțelege prea bine că fratele ei s-a schimbat și își chestionează mereu părinții: “Când o să se facă bine Cătălin? Când o să mă iubească așa cum mă iubea înainte?”.

Toate aceste întrebări au 90 la sută șanse să-și gasească răspunsuri. Ajutați-l pe Cătălin! Există două conturi deschise la Banca Transilvania de mama băiețelului, Alexandra Caloiu.

IBAN:RO55BTRL04301201T01325XX (CONT IN RON)

IBAN:DE65700202700010026152 BIC:HYVEDE (CONT IN EURO) HYPOVEREINSBANK

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net