Care sunt cele mai noi frici ale oamenilor moderni

Ultima actualizare:

    Cea mai mare frică a oamenilor este aceea de a nu pierde semnalul la telefonul mobil
Cea mai mare frică a oamenilor este aceea de a nu pierde semnalul la telefonul mobil

Ştii, probabil, că unii oameni au tot felul de fobii. Esită arahnofobia = frica de păianjeni, claustrofobia = frica de spații închise, agorafobia = frica de spații deschise, acrofobia = frica de înălțime, nyctofobie = frica de întuneric, agirofobia = frica de a traversa strada, tripofobia = frica de găuri. Mai noi, oamenii societăţii moderne, ataşaţi în permanenţă de telefoanele lor mobile, au dezvoltat frica de a rămâne fără semnal, frică numită, în termeni medicali, nomofobia, aflăm de la psihoterapeut Angelica Naghen.

În America – frica de discurs

Dacă ne-am gândi la un top al fricilor, probabil vom zice că frica de moarte ar fi pe primul loc în acest top. Dar de curând, în SUA, un studiu privind fricile oamenilor a adus în top, nesperat, frica de discurs sau glossofobia.

La noi – frica de ridicol

“În topul fricilor românilor este frica de ridicol, iar afirmația se bazează pe observare directă. Foarte mulți dintre românii pe care i-am întâlnit au manifestat frica de ridicol chiar și într-un spațiu psihologic securizat. Am găsit că responsabilă pentru această frică este una dintre «valorile morale» insuflate de familie și societate și anume, rușinea", spune specialistul.

Teoretic, o frică se manifestă atunci când există un pericol iminent amenințător cu moartea. Atunci, ne întrebăm, ridicolul de care ne temem ne poate ameninţa viaţa? Ei bine, în societatea modernă, oamenii au nişte frici sociale atât de mari, încât sunt puse înaintea propriei vieţi. Acesta este motivul pentru care se ajunge la sinucideri din cauza unor eşecuri, a unor respingeri.

Angelica Naghen, psihoterapeut
Angelica Naghen, psihoterapeut

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net