Caravana medicală a evaluat 88 de oameni rupţi de lume în Munţii Orăştiei

h_54522110.jpg

Câteva zeci de persoane care trăiesc izolate pe platourile Ineleț din Banatul Montan o evaluare medicală complexă ce a inclus consulturi clinice, analize de laborator, EKG, spirometrie, ecografie abdominală, cardiacă și urinară
foto: EPA

SOS în Munții Orăștiei. Unul dintre cei mai cunoscuți specialiști ai sistemului medical românesc se implică într-o campanie cum nu s-a mai văzut până acum.

În urma remarcabilei serii de documentare intitulată “Izolați în România” și realizată de televiziunea națională care a adus în atenția opiniei publice românești comunitățile umane care trăiesc izolate în diferite zone ale României, Asociația pentru A.T.I. “Aurel Mogoșeanu” a avut inițiativa organizării unei caravane medicale pentru aceștia. Următoarea acțiune va avea loc în 15 septembrie, pentru oamenii care trăiesc în comunități izolate din Munții Orăștiei, Comuna Orăștioara de Sus. În colaborare cu Dare Agency, prima acțiune a implicat asigurarea pentru 88 de oameni care trăiesc izolați pe platourile Ineleț din Banatul Montan o evaluare medicală complexă ce a inclus consulturi clinice, analize de laborator, EKG, spirometrie, ecografie abdominală, cardiacă și urinară. Cei depistați cu probleme au fost ajutați cu tratamentul adecvat. Totodată, s-au donat medicamente și materiale sanitare precum și o tabletă electronică prin care oamenii de pe platoul Ineleț se vor putea conecta prin Skype cu medicii din Clinica A.T.I. a Spitalului Județean Timișoara.

“Succesul acestei acțiuni, prin bucuria adusă acestor oameni, ne determină să continuăm. Pentru acțiunea din 15 septembrie, pe lângă caravana medicală, vor fi donate și numeroase cărți Bibliotecii Oraștioara de Sus”, a declarat Dr. Dorel Săndesc, inițiator și președintele de Onoare al Asociației

Costurile pentru organizarea unei astfel de actiuni (reactivi pentru analize de laborator, materiale sanitare consumabile, medicamente, deplasare, cazare, masă, logistică, etc.) au fost acoperite în prima acțiune de Asociația pentru A.T.I. “Aurel Mogoșeanu”, medicii participanți, Dare Agency și cu sprijinul Spitalului Județean Timișoara.

“Este un proiect de o complexitate neegalată până în prezent și care se va dezvolta în viitor. Îi invităm pe toți cei care doresc să ne fie parteneri într-un proiect de suflet prin care dorim să ajutăm semenii noștri“, a mai spus Săndesc, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și inițiatorul proiectului.

Cei care vor dori să sprijine acest proiect prin contracte de sponsorizare vor fi declarați parteneri oficiali si sponsori ai proiectului, fiind promovați atât în materialele expuse în cadrul caravanei cât și în mass–media. Contractele de sponsorizare se vor derula prin Asociația pentru A.T.I. “Aurel Mogoșeanu”.

loading...
Loading...

Citește și

  • Primul weekend de toamnă a adunat multă lume bună pe litortalul românesc. Stațiunea de fițe Mamaia a fost și ea neîncăpătoare pentru zecile de mii de turiști dornici parcă de o ultimă distracție la mare. Click! îți arată, în imagini, cum s-au distrat cei mai fițoși turiști.

  • Plaja din Mamaia se anunţă a fi extrem de aglomerată zilele următoare

    De mâine, bugetarii intră iar într-o minivacanţă de 5 zile, până pe 19 august, după ce Guvernul a hotărât ca şi zilele de 16 şi 17 august să fie nelucrătoare. Pe lângă aceștia, și o parte din angajații din sectorul privat beneficiază de zilele libere suplimentare. Cum vor folosi românii această perioadă? Litoralul românesc este destinaţia favorită.