Carantina, singura soluție acum, pentru România

izolare-depresie-restrictii-carantina-coronavirus-foto_pixabay_2.jpg

cuplu după gratii cu mască
Doar izolându-ne mai putem scăpa întregi din această nebunie
Foto: Pixabay

În ciuda situației critice în care ne aflăm, în valul 4 al pandemiei, România încă e relaxată. Se poate merge la film, la restaurant, la bar, la nuntă. Ce-i drept, o pot face doar vaccinații și persoanele care au trecut prin boală în ultimele 6 luni, însă aceste mici excepții doar pun paie pe foc și duc la proteste. Medicul Vasi Rădulescu e de părere că trebuie pus piciorul în prag și intrat în lockdown general. „Să pronunțe cineva dintre oficiali, mai repede așa, cuvântul magic - LOCKDOWN. Pentru toată lumea. Inclusiv pentru vaccinați. Pentru că, dacă o mai lălăim, ne scufundăm de tot. Știu sigur că vaccinații nu se vor supăra, pentru că cei mai mulți dintre ei au priceput în ce suntem, au suficientă empatie. De ce lockdown și pentru ei? Pentru că nu avem timp să mai cernem între X și Y. Presiunea e prea mare. La noi va merge doar cu măsuri dintre cele mai dure. Îmi pare rău să tot zic asta. Doar că 331 de decese nu reprezintă decât o mică parte din ce poate fi în perioada următoare”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Mai mult ne costă relaxarea

Nu este singurul care susține măsura unui lockdown general. „La 19.000 de cazuri pe zi, care cred că, în mod real, sunt de trei ori mai multe, nicio măsură nu mai poate fi eficientă decât lockdownul și distanțarea fizică”, a declarat dr. Radu Țincu, medic ATI Floreasca, la Antena 3. Medicul timișorean Octavian Jurma a fost demult pentru această soluție, însă autoritățile nu l-au luat în seamă. „Ei zic că nu ne permitem o carantină, că ar afecta economia. Însă prin lockdown, închidem activitățile esențiale tocmai cu scopul de a le proteja pe cele esențiale. În plus, spitalizarea și tratamentul atâtor români bolnavi de COVID costă statul infinit mai mult decât orice am fi pierdut prin câteva săptămâni de carantină. Nu mai vorbim despre viețile pierdute”, spune medicul și cercetătorul Octavian Jurma.

Ședință miercuri, la Palatul Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri la Palatul Cotroceni responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat clar că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului. Conform news.ro, la şedinţă, care loc la ora 17.30, participă prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol şi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă. Oficialii iau în calcul măsuri care să restrângă mobilitatea, dar şi intrarea şcolilor în online, interzicerea circulaţiei între localităţile cu o incidenţă mare.

Ce măsuri restrictive s-ar putea lua

„Pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a declarat, marţi seară, preşedintele.  

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5