Campania umanitară ”Crăciunul copiilor fără părinți”

Ultima actualizare:

    Asociația Pro Vita  protejează copiii orfani și abandonați
Asociația Pro Vita protejează copiii orfani și abandonați

Totdeauna în luna decembrie, în luna cadourilor, visele înaripate ale copiilor prind viață. În această lună, Moș Crăciun este așteptat în toate colțurile țării și de săracii care cred în minunile pe care Moșu poate să le împlinească pentru ca viața lor să fie mai dulce

 Am aflat că Moș Crăciun este așteptat cu mare nerăbdare și în două centre sociale din județul Prahova, în satele Valea Plopului și Valea Screzii, unde întâmplărilre din viața de zi cu zi depășesc cele mai frumoase povești cu zâne și îngeri păzitori.  

 La început de drum

...În anul 1991, în satul Valea Plopului din județul Prahova, la 130 de km de București, preotul slujitor Nicolae Tănase a fondat Asociația Pro Vita, o organizație non-guvernamentală, non-profit, care-și desfășoară activitatea în două centre sociale situate în satele Valea Plopului și Valea Screzii din județul Prahova. De la data fondării și până acum, Asociația Pro Vita a adăpostit sub aripa sa protectoare mai bine de 10.000 de persoane defavorizate.

25 de ani de Speranțe pentru cei oropsiți de viață

În tot ținutul se spune că, de 25 de ani, preotul Nicolae Tănase construiește în cele două centre sociale o ”Fabrică de Speranțe”. În acest timp, Asociația Pro Vita și-a împlinit misiunea, aceea de a oferi adăpost și condiții normale de trai  celor 328 de copii abandonați, neglijați sau orfani.  Copiii sunt găzduiți în casele Asociației Pro Vita, dar și în familiile sătenilor care și-au exprimat dorința să dea o mână de ajutor celor oropsiți de viață.  Totodată, Asociația oferă îngrijire și adăpost femeilor, mamelor și copiilor acestora, mamelor în devenire, adulților fără adăpost și bătrânilor părăsiți.

Asociația Pro Vita și-a propus să ofere sprijin: o casă și mai ales sentimentul că trăiesc într-o familie care le asigură traiul necesar acelora care trăiesc în situații limită, indiferent de sex, de rasă sau de religie. Asociația se ocupă și de reintegrarea socială a copiilor străzii și a celor abandonați în  spitale și de Integrarea în comunitate a tinerilor care au depășit vârsta de 18 ani și au fost obligați să părăsească orfelinatele. În acest caz, acești tineri sunt ajutați să învețe o meserie. Părintele fondator al Asociației a avut în vedere și  protecția tinerelor mame respinse de familie  și șansa ca acestea să evite traumele avortului.  Proiectele și eforturile membrilor Asociației Pro Vita sunt o sursă de inspirație pentru romane de top...

Marea familie Pro Vita în pragul sărbătorilor

Iarna are farmecul ei datorită Sărbătorilor, dar pentru Marea familie ocrotită de Asociația Pro Vita anotimpul rece este o provocare: să hrănești, să îmbraci și să îngrijești atâția copii, bătrâni singuri, abandonați de rude,  mămici cu copii, mămici în devenire, să asiguri zi de zi,  alimente, lemne de foc, hăinuțe, rechizite, materiale igieno-sanitare etc înseamnă o bătălie contacronometru din care Asociația trebuie să iasă  mereu învingătoare.  

 Pentru ca Marea Familie să se bucure de Sărbătorile care bat la ușa creștinilor, Organizația Pro Vita organizează cu ocazia Crăciunului o campanie umanitară de colectare de donații în intervalul 5-20 decembrie.

Fiecare donație este binevenită

Sunt binevenite articole de îmbrăcaminte groasă ( indiferent de mărime),  veselă, rechizite, alimente (cartofi, varză, orez, făină, mălai, ulei, conserve de legume și fructe proaspete sau conservate, lapte praf), produse de igienă, detergenți, lemne de foc, materiale de construcție etc. Pe durata desfășurării campanie, donațiile în produse (alimente, rechizite, dulciuri, produse de igienă, produse de curățenie etc.) pot fi aduse în București și la următoarea adresă : Str. Covaci nr. 6, GEO-BAR (în centrul vechi) ) între orele 17:00 – 22:00.

De asemenea, membrii Asociației se adresează și persoanelor care pot face donații în bani, prin care să fie susținute și continuate proiectele în curs de derulare: întreținerea și modernizarea locuințelor în care stau copiii Asociației, finalizarea lucrărilor la școala începută pentru copiii asociației, finalizarea lurărilor la Centrul Social din Vălenii de Munte construit pentru copiii care fac naveta zilnic la școală, regularizarea râului aflat în vecinătatea așezământului care, în perioadele ploioase, inundă periodic drumul  ș. a

Invitație

Membrii Asociației îi invită pe cei care vor să cunoască Marea Familie  ocrotită de această generoasă Asociație s-o viziteze la ea acasă la Valea Plopului/Valea Screzii, aproape de Vălenii de Munte. Desigur, gazdele îi vor aștepta pe oaspeți cu brațele deschise.

Program de colinde tradiționale

În luna decembrie, o parte dintre copiii Asociației vor susține în București un program de colinde tradiționale de Crăciun. Un prim eveniment de acest fel va avea loc în data de 18.12.2015 în centrul vechi, Str. Covaci nr. 6, GEO-BAR.

Pentru donații în bani există următorul cont bancar în LEI:

Titular cont: ASOCIAȚIA PRO VITACod fiscal: 7250977

Cont IBAN: RO98 BPOS 3040 2731 515R OL01

Banca BANC POST – Agenția Vălenii de Munte

Date de contact:

ASOCIAȚIA PRO VITA PENTRU NĂSCUȚI ȘI NENĂSCUȚI

e-mail: contact@voluntar-provita.ro

website: http://voluntar-provita.ro/Site-nou/campanie-craciunul-copiilor-fara-par...    

Persoane de contact: Aurel Serban – 0768 106 601 / Denisa Jianu – 0761 692 763

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net