Cămilele de la circ ajung la prinţesa Iordaniei

Ultima actualizare:

    Numerele de dresură  din spectacolele  Circului Globus vor  dispărea de la 1 martie
Numerele de dresură din spectacolele Circului Globus vor dispărea de la 1 martie

Tot răul spre bine! Pentru vedetele necuvântătoare de la circ se anunţă vremuri bune. Asociaţia Vier Pfoten are totul pregătit ca să le ducă în rezervaţii aflate peste mări şi ţări.

Ne-am amuzat când le-am văzut în spectacolele Circului Globus, apoi am plâns pentru ele, atunci când am aflat că adăposturile lor, din Tei Boboc, au luat foc pe 12 ianuarie. 30 de suflete s-au luptat să rămână în viaţă şi 19 chiar au reuşit. Vorbim despre mai mulţi tigri, cămile, ponei, tăuraşi, ogari, căpriţe şi un cangur, scoşi la pensie. Cu arsuri pe căi respiratorii şi îngheţaţi de frig, unii dintre ei au ajuns în menajeria circului, iar alţii la Zoo Băneasa. 

În urma tragediei, Primăria Capitalei a decis, în şedinţa de consiliu din 30 ianuarie, să interzică numerele de dresuri în spectacolele Circului Globus, începând cu 1 martie, atunci când se termină ”Arena circului”. ”Apoi vom începe demersurile ca să le putem duce în rezervaţii. Zece tigri şi cinci lei vor ajunge în sanctuarul nostru din Africa de Sud, Lionsrock, care se întinde pe 1.200 de hectare, iar cămilele în Iordania, în rezervaţia prinţesei Alia. Vor fi îngrijite tot de om, pentru că ele nu ştiu să-şi procure hrana şi ar fi omorâte de alte animale dacă le-am lăsa în sălbăticie. Standardele din Africa spun că pentru un tigru un spaţiu minim este de două hectare, iar ele stau acum în cuşti de 11 mp”, ne-a precizat Kuki Bărbuceanu, director de programe al Fundaţiei Vier Pfoten, care preconizează că primele animale vor pleca spre paradis în aprilie. 

Transportul a cinci animale costă 30.000 de euro, fiind duse cu avionul, iar hrana 5.000 de euro pe an, pentru unul singur. Şi pentru cai se va găsi un adăpost: la cluburile de echitaţie, iar cangurul ar putea ajunge tot în Iordania. 


    Prinţesa Alia, sora  regelui Iordaniei,  este mare iubitoare  de animale
Prinţesa Alia, sora regelui Iordaniei, este mare iubitoare de animale
image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net