Calendar BAC 2013 / Prima probă - 12 iunie, ultima - 5 iulie

Ultima actualizare:

200.000 de liceeni sunt aşteptaţi să încheie anul şcolar şi să se înscrie la examenul de Bac. Săptămâna aceasta, încă se mai pot salva de la corigenţe cei cu note foarte mici.

Luni, 27 mai începe înscrierea la examen, pentru absolvenţii de liceu care nu au corigenţe şi au timp cinci zile să depună dosarul de participare la examen. În 10 iunie, începe examenul propriu -zis, cu prima probă orală, Competenţe de comunicare în limba română, iar probele orale sunt programate toată săptămâna.

Probele de „foc” sunt cele scrise, care sunt programate între 1 şi 5 iulie. Anul acesta, vor fi camere de supraveghere video, iar subiectele vor rămâne secrete până la ora examenului.

În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Probele scrise de la Bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română (proba E a) şi în 2 iulie - la Limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d).

Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.

Ca în fiecare an, regulile examenului sunt foarte stricte. Astfel, în timpul BAC-ului, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile. Doar buletinul, pix şi o sticluţă de apă.

Accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se va face între orele 7.30 – 8.30.

Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen -telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări, orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta, geantă-  va primi o pungă sau un plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cât mai aproape de intrarea în centrul de examen şi va fi supravegheată de o persoană dintre asistenţi, desemnată de comisia de examen.

După ce au trecut de punctul de legitimare şi de cel de depozitare a obiectelor personale, candidaţii se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizaţi conform tabelelor afişate pe uşi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net