Bebeluș de o lună din Botoșani, depistat pozitiv cu Covid-19, deși mama nu este infectată

bebelus.jpg

bebelus
Un bebelus este infectat cu Covid-19 deși mama lui nu are virusul (Imagine cu caracter ilustrativ)
foto: Shutterstock

Situație ciudată, la Botoșani. Un bebeuș în vârstă de o lună a fost depistat pozitiv la Covid-19, în timp ce mama lui a fost testată negativ. Copilul se află acum sub tratament de specialitate la Secţia de boli infecţioase - pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati".

O fetiță de doar o lună, din comuna Roma, este cel mai tânăr pacient cu covid din județul Botoșani. Micuța a fost diagnosticată cu noul coronavirus la exact o lună de la naștere, pe data de 29 mai, când a ajuns la Secția de Pediatrie, împreună cu mama ei. Micuța a fost adusă la spital din cauza unui icter prelungit pe care îl avea, însă normele au impus ca cele două să fie testate și pentru covid19, scrie Monitorul de Botoșani.

Cu toate că fetița a fost confirmată cu noul coronavirus, “mama a avut rezultat negativ, iar bebelușul rezultat pozitiv, reconfirmat la al doilea test. Din acest motiv a fost transferat la Infecțioase. Starea lui este bună în acest moment”, a precizat medicul Monica Adăscaliței, directorul DSP Botoșani.

Autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică și s-a stabilit, într-o primă fază, că sursa de infecție ar fi bunica și o mătușă a bebelușului, venite din Suceava. Urmează ca și acestea să fie testate.

Citește și: 

Premieră medicală la Sibiu. Un copil infectat cu COVID-19 a fost operat

Atenție! Infecția cu coronavirus la copii s-ar putea să nu înceapă cu o tuse

Loading...

Citește și

  • fișă, diagnostic, kawasaki

    Este alertă în întreaga lume cu privire la apariția mai multor cazuri de Kawasaki o boală gravă care a fost întâlnită la copii și care pare să fie declanșată de coronavirus. Simptomele sunt ciudate și par să fie ale unui șoc toxic. Cei mici fac febră mare, au o tensiune arterială scăzută și erupții cutanate. Boala poate fi tatată, însă medicii susțin că cei mici trebuie duși la spital de la primele semne.

  • copii, masti

    Informațiile privind noul coronavirus au acaparat totul: televiziune, radio, internet, presă scrisă. Și cu toate că acest subiect este dezbătut în fiecare zi pe toate aceste mijloace de informare în masă, sunt multe aspecte care rămân nelămurite. Tinerii și copiii sunt cei mai vulnerabili în fața acestor mesaje, mai ales că unele dintre acestea sunt false și îi pot induce în eroare. UNICEF vine în ajutorul copiilor și tinerilor și a sintetizat câteva informații esențiale despre acest virus periculos.