«Bacul picaţilor»: Au chiulit în masă, iar 124 au fost eliminaţi

Ultima actualizare:

Probele scrise de la „Bacul picaţilor” au început prost.

Se înscriseseră 56.000 de candidaţi, dar s-au prezentat cu 10.000 la puţini. Unii au ajuns cu 2-3 ore întârziere, abia pe la ora 11.00, luni, la proba la Română, şi nu au fost primiţi la examen.

Au fost eliminaţi din examen 124 de candidaţi pentru că aveau asupra lor materiale ajutătoare şi dispozitive electronice, pentru copiat.

Cei mai mulţi eliminaţi s-au înregistrat în Bucureşti (10) şi judeţul Constanţa (15), unde o elevă, eliminată din examen pentru fraudă, a declarat inspectorilor școlari că a dat bani pentru a putea promova Bacalaureatul. Cazul a fost înaintat Poliției Constanţa de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Probele scrise din cadrul sesiunii de toamnă  continuă marţi, 27 august, cu disciplina limba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în data de 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, pe 30 august.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 - 16.00.

Soluţionarea contestaţiilor este programată între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net