Bacteria ucigaşă bagă spaima în părinţi

copil8789787.jpg

O parte din bebelușii bolnavi din Argeș au fost internați la Spitalul „Marie Curie” din Capitală

Speriaţi de valul de îmbolnăviri şi de moartea celor trei bebeluşi, părinţii care au copii cu boală diareică şi care sunt internaţi în spitalele din judeţul Argeş au început să ceară transferul la Bucureşti. Doi micuţi au fost aduşi ieri la spitale din Capitală, infectaţi cu Rotavirus.

Nimeni nu ştie cum s-au infectat bebeluşii din Argeş cu E.coli, bacteria care le-a provocat sindromul hemolitic-uremic (SHU) şi care a ucis deja trei copii. Moartea bebeluşilor, gravitatea celor şapte cazuri rămase la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, dar şi incertitudinea care planează asupra acestora îi înnebuneşte pe părinţii care au copii internaţi în unităţile sanitare din judeţul Argeş. La ora actuală, 42 de micuţi cu boală diareică sunt spitalizaţi în Piteşti, Curtea de Argeş şi Costeşti. Din fericire, nici unul nu prezintă SHU.

„Nu este un număr neobişnuit. Aşa e în fiecare an în această perioadă, deoarece scaunele diareice sunt date de mai multe patologii, cum ar fi enterovirozele, infecţiile respiratorii sau chiar creşterea dinţişorilor. De şase zile nu am mai avut nici un caz de SHU”, ne-a declarat şefa Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr. Sorina Honţaru. Cu toate acestea, părinţii care au copii internaţi în spitalele din Argeş sunt extrem de îngrijoraţi şi nu se pot gândi decât la ce-i mai rău. Astfel că, ieri, două familii au decis să ceară transferul copiilor la Bucureşti. „Este vorba de doi copilaşi care au fost confirmaţi cu Rotavirus (n.r. virus care infectează intestinele şi care dă diaree apoasă, febră, vărsături), şi nu cu E.coli. Starea lor e stabilă, dar părinţii, îngrijoraţi, au cerut să fie transferaţi la Bucureşti, fiind internaţi unul la „Victor Babeş”, celălalt la „Matei Balş”, ne-a mai spus dr. Honţaru.

doctor7867y.jpg

Dr. Sorina Honţaru

La Spitalul „Marie Curie” mai sunt internaţi şapte copii cu SHU. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Denis Stănescu, trei dintre aceştia sunt în stare gravă la Terapie intensivă, iar patru la Nefrologie, în stare bună. Cei trei micuţi de la Terapie intensivă nu sunt ventilaţi mecanic, dar sunt pe dializă peritoneală. Ceilalţi patru, de la Nefrologie, sunt, de asemenea, dializaţi.

Ultima oră: Peste 50 de părinți s-au strâns ieri după-masă, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, într-un miting organizat după moartea bebelușilor. Protestatarii au scandat la adresa DSP Argeş, a conducerii Spitalului de Pediatrie, a Prefecturii, dar şi a Guvernului şi cer soluţii după moartea copiilor. Au fost aprinse lumânări în memoria celor trei bebeluşi decedaţi.

Loading...
 
 

Citește și

  • bebelusi ecoli

    Cazul bebelușilor infectați cu bacteria E.coli trece la un alt nivel. Autoritățile abilitate fac tot felul de teste și încearcă să găsească cauza îmbolnăvirii acestora. După ce apa și laptele praf au fost suspecte pentru răspândirea bacteriei ucigașe, acum este rândul fructelor să fie controlate.

  • bacteria e.coli

    După ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu E.coli, bacteria a ajuns în atenția publicului, mai ales că o fetiță a decedat în urma îmbolnăvirii. Escherichia coli afectează vasele de sânge și determină aproximativ 80% dintre cazurile de infecție a aparatului urinar, potrivit medicilor.

  • Durere fără margini în familia Oncescu! Fetiţa lor de doar un an a plecat de lângă cei dragi. S-a transformat într-un înger, spun părinţii, printre sughiţuri de lacrimi. Trupul firav al Dianei nu s-a putut lupta cu bacteria ucigaşă E.coli. Alţi 15 bebeluşi din judeţul Argeş sunt internaţi cu infecţii digestive grave.

  • diana, bebeșul, mort, e.coli

    Situația bebelușilor internați la Spitatul ”Marie Curie” rămâne gravă. Asta după ce doi dintre ei au murit și unul a făcut hemoragie cerebrală. Șeful ANSVSA spune că portocalele, care sunt suspecte de îmbolăvirea micuților, nu au fost testate de E.coli, deși autoritățile au ieși să declare că nu fructele sunt sursa epidemiei.