Au vândut bebeluşul pe 9.000 € şi un BMW

Ultima actualizare:

    O bandă de traficanţi români de copii este judecată în Franţa
O bandă de traficanţi români de copii este judecată în Franţa

Mai mulţi români sunt judecaţi în Franţa pentru trafic de copii. Alţi doi români, Mike şi Carmen Gorgan (de 27, respectiv 28 de ani), sunt acuzaţi că au cumpărat un bebeluş cu suma de 9.000 de euro (39.739 lei) şi o maşină BMW.

Tribunalul corecţional din Marsilia a început ieri procesul în care sunt judecaţi mai mulţi români acuzaţi de trafic de copii, scrie “Le Parisien”. În boxa acuzaţilor sunt Mike şi Carmen Gorgan, un cuplu de nomazi care a cumpărat băieţelul nou-născut, şi românii de etnie romă care au intermediat vânzarea acestuia şi a altor copii.

Este vorba de Ilie Ioniţă (35 de ani) şi partenerii celor trei surori ale lui, Valeriu Roşu (42 de ani), Florian Stan (33 de ani) şi Florin Coman (25 ani). Mai este judecată şi Fana Moise, una dintre surorile lui Ilie Ioniţă, partenera lui Florin Coman. Cu toţii riscă să stea 10 ani după gratii pentru trafic de copii.

Scandalul a izbucnit după ce un denunţ anonim a atras atenţia poliţiei privitor la vânzarea unui băieţel. Micuţul fusese adus pe lume de Daniela, soră a lui Ilie Ioniţă şi partenera lui Valeriu Roşu. Femeia, care născuse în ziua de 21 iulie 2013, a trezit suspiciuni personalului din Spitalul Nord din Marsilia cu plânsetele ei frecvente.

Cuplul Mike şi Carmen Gorgan ar fi fost remarcat mereu în preajma ei. Tranzacţia a fost trădată de faptul că Daniela a plecat din spital fără bebeluş. Poliţia a intrat imediat pe fir. Rromii au negat cu vehemenţă vânzarea copilului, însă nu au putut să explice de ce soţii Gorgan le-au dat banii şi maşina.

“Nu am făcut nici un rău. Am salvat un copil din mizerie. Mama lui ne-a spus că mai are 6 copii acasă şi nu are ce să le dea să mănânce. Pentru noi e un dar de la Dumnezeu”, s-a apărat Carmen Gorgan.

În august 2013, poliţia a depistat întreaga reţea de vânzare de bebeluşi. Unul dintre traficanţi ar fi negociat vânzarea propriului copil. Alţi doi nou-născuţi au fost vânduţi unor cupluri de nomazi cu suma de 10.000 de euro (circa 44.153 de lei) fiecare.

“Reţeaua era bine organizată. Odată ce se stabilea un acord în privinţa preţului, femeile însărcinate erau aduse din România în Franţa pentru a livra nou-născuţii”, a explicat judecătoarea de instrucţie Cathy Escola.

Unul dintre  traficanţii reţinuţi
Unul dintre traficanţii reţinuţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net