Au tras conductă ca să fure motorina din trenuri

Ultima actualizare:

    Mai mulţi angajaţi CFR  au ajuns la audieri încătuşaţiFoto: tion.ro/ pressalert.ro
Mai mulţi angajaţi CFR au ajuns la audieri încătuşaţiFoto: tion.ro/ pressalert.ro

Ziua conduceau locomotiva, seara se transformau în hoţi. Vorbim despre mai mulţi mecanici din Timişoara care se specializaseră în furt de motorină. O trăgeau din trenuri şi o transportau printr-o conductă direct în curtea unei firme-fantomă.

Un furt uriaş de combustibil şi o escrocherie de aproape 4 milioane de lei au fost descoperite la Regionala CFR Timişoara. În ancheta declanşată, joi (14 aprilie), de procurorii DIICOT sunt vizaţi mai mulţi angajaţi ai companiei de la depoul de locomotive, printre care 20 de mecanici de locomotivă, şeful de depou, liderul de sindicat, dar şi un om de afaceri şi un poliţist de la transporturi. Planul prin care motorina era furată de la CFR era foarte bine conceput.


    Foto: tion.ro/ pressalert.ro
Foto: tion.ro/ pressalert.ro

În documente treceau o cantitate mai mare decât motorina de care aveau nevoie, iar surplusul era furat. Noaptea, goleau rezervoarele şi depozitele de combustibil şi îl transportau apoi printr-o conductă artizanală care ducea direct în curtea unei firme-fantomă, aflată în  apropierea gării. Aici era vândut sub preţul pieţei. Utilaje mari şi camioane veneau noaptea pentru a alimenta cu carburant ieftin. Anchetatorii spun că filiera funcţiona din 2010, timp în care s-au făcut dispărute zeci de mii de tone de motorină de la CFR Călători.

Gruparea se îmbogăţise de pe urma traficului. În biroul şefului depoului de locomotive procurorii au găsit 85.000 de lei, 2.000 €, dar şi forinţi, dolari şi sticle de whiskey, iar într-una din cele două locuinţe ale sale, 150.000 €. La sediul DIICOT din Timişoara au fost aduşi, ieri, în jur de 40 de inşi, mulţi dintre ei în cătuşe. “Aveam semnale că se întâmplă asta în nişte locaţii feroviare şi am colaborat cu DIICOT şi Poliţia. Angajaţii reţinuţi au fost înlocuiţi cu alţii pentru ca traficul să nu fie dat peste cap. Ne-am propus să organizam periodic o serie de acţiuni cu scopul de a stopa furturile de orice fel din cadrul companiei”, a declarat, pentru Click!, Alina Predescu, de la CFR Călători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net