Atenție! Selfie-urile ne pot ucide

Ultima actualizare:

    Selfie-urile ne distrag atenția de la pericolele din jurFoto Getty
Selfie-urile ne distrag atenția de la pericolele din jurFoto Getty

Mai multe studii sociologice și statistici au arătat că isteria “selfie-urilor” ne pot pune în pericol viața. S-a observat că mult prea mulți oameni și-au pierdut viața în timp ce se fotografiau, atenția fiindu-le distrasă de la pericolele din jur. Cu cât mediul în care oamenii se fotografiază este mai ostil, cu atât riscul de a muri crește.

Uneori vanitatea și dorința de a părea distincți doar de dragul de a fi admirați de restul îi poate costa viața pe unii oameni, relatează News.Mic. Studii recente au arătat că între 2014 și ianuarie 2016, 49 de persoane și-au pierdut viața din cauză că în timp ce își făceau “selfie”, nu au fost atente la pericolele din jur. Media de vârstă a acestor victime este de 21 de ani. Dintre acestea, 75% sunt bărbați, ceea ce demonstrează faptul că femeile sunt mai puțin dispuse să se implice în acțiuni riscante decât bărbații.

via GIPHY

Este interesant cum dorința de a deveni faimos pe internet îi poate face pe unii oameni să își depășească diverse temeri precum teama de înălțime – multe persoane riscă urcându-se pe clădiri sau poduri fără mijloace de siguranță doar pentru a se fotografia. Statisticile au arătat că mediul în care se realizează un “selfie”este mai ostil (cale ferată, înălțimi, etc.), cu atât riscul de a-ți pierde viața crește.

via GIPHY

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net