Atenţie! Picioarele te dau de gol. «Sunt cele mai sincere părţi ale corpului»

Ultima actualizare:

    Un picior mai în faţă înseamnă tendinţă de dominare, putere, autoritate
Un picior mai în faţă înseamnă tendinţă de dominare, putere, autoritate

Dacă partea de sus a corpului (mâinile, postura, fata... ) am învăţat să o controlăm, cu picioarele avem mai mult de lucru. Ele sunt considerate de către psihologi cele mai sincere părţi ale corpului, care ne trădează intenţiile sau stările sufleteşti.

„De la mijloc în jos, pentru mulţi, controlul conştient nu mai e valabil. Nu putem controla reacţiile picioarelor noastre. Ele transmit 4 mesaje: de confort (când ne simţim bine), de disconfort, de încredere sau arată intenţia", ne spune Mihaela Stroe, doctor în sociologie şi specialist în comunicare nonverbală, reprezentantul pentru România şi Europa a unuia dintre fondatorii de Analiză Comportamentală din cadrul FBI. Prezentă ieri la lansarea gamei Scholl Velvet Smooth pentru picioare frumoase, specialistul a ţinut să precizeze cât de importante sunt picioare în cadrul ţinutei noastre. Iată cum se traduc unele gesturi mărunte, aparent fără importanţă:

- Când începi să mişti, să bâţâi din picior, este semn clar că ceva nu îţi convine, că nu mai ai răbdare, te plictiseşti. Într-un cuvânt, înseamnă disconfort.

- Când vrei să negociezi ceva cu cineva, ai mai mult succes dacă îţi ţii ambele picioare pe pământ decât dacă stai picior peste picior.

- De asemenea, ai mai mult succes în cadrul unei negocieri dacă porţi tocuri de 5-7 cm. „Cu cât tocul este mai mare, cu atât scade atenţia persoanelor care urmăresc ce le vorbeşti", spune Mihalea Stroe.

- Când discuţi cu o persoană, dacă amândoi aveţi vârfurile picioarelor orientate unul către celălalt, înseamnă „interes".

- Când vi se alătură o a treia persoană, dacă niciunul dintre voi doi nu vă orientaţi măcar un picior cu vârful spre noul-venit, înseamnă că nu sunteţi încântaţi de prezenta lui. Informaţia ţi se aplică şi ţie - nu te băga într-o discuţie dintre două persoane dacă vezi că nu te „invită" în grupul lor, cu un picior orientat spre tine.

- Dacă ajungi să poţi interpreta, cât de cât, semnalele corpului şi ale picioarelor, atunci când eşti la o întâlnire, poziţionează-te astfel încât să poţi vedea picioarele celorlalţi. Aşa le poţi „citi gândurile".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net