Atenţie, părinţi! Se modifică înscrierea în «clasa zero»!

Ultima actualizare:

    Părinţii au stat la cozi imense pentru a îşi înscrie copii în "clasa zero". (Foto: Sever Gheorghe)
Părinţii au stat la cozi imense pentru a îşi înscrie copii în "clasa zero". (Foto: Sever Gheorghe)

Uitaţi scenele de groază din această primăvară, când părinţii plângeau că nu pot să îşi înscrie copilaşii de 6 ani la şcoala dorită! Se schimbă de la anul modalitatea de depunere a dosarelor.

Fiecare şcoală va stabili cum se va face înscrierea în clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2013-2014, a anunţat Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, citat de HotNews.

Urmează să se renunţe la cele patru etape de înscriere, introduse anul trecut, şi se vor stabili criterii de departajare, iar copiii orfani, cu handicap sau cu un părinte, vor avea prioritate, a spus demnitarul.

Andrei, de 6 ani, a stat opt ore pentru a fi evaluat dacă este apt pentru "clasa zero"
Andrei, de 6 ani, a stat opt ore pentru a fi evaluat dacă este apt pentru "clasa zero"

Andrei, de 6 ani, a stat opt ore pentru a fi evaluat dacă este apt pentru "clasa zero". La final, copilul a strigat voios: "Am câştigat!"

"Consiliul de Administraţie al fiecărei şcoli va stabili propriul regulament pe care îl va afişa, aşa cum era şi înainte", a explicat Fedorca.

Mai sunt însă şi reguli care vor rămâne neschimbare. Acestea prevăd că au prioritate copii care sunt în circumscripţia şcolii, au un frate înmatriculat în şcoală sau, în funcţie de Consiliul de Administraţie, poate rămâne în unele şcoli şi prioritatea la înscriere a copiilor care au părinţi cadre didactice.

„Dar totul va fi flexibil, iar decizia finală aparţine Consiliilor de Administraţie ale şcolilor. La şcoala de circumscripţie nu este obligat nimeni să se înscrie, la fel ca anul trecut, dar criteriul, ăn principiu, va rămâne, pentru ca este în avantajul copiilor să înveţe la şcolile apropiate de ei", a declarat Stelian Fedorca.

Modificările vor fi intra în vigoare în luna martie, când încep înscrierile în clasa pregătitoare, iar copiii care împlinesc 6 ani la începerea anului şcolar vor putea fi înscrişi doar la clasa pregătitoare, nu în clasa I, aşa cum prevede metodologia în vigoare.

În felul acesta, ministerul speră că nu vor mai fi probleme la înscrierea copiilor, ca în acest an.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net