În aşteptarea procesului pentru moartea copilului sfâşiat de câini, familia Anghel are o iniţiativă impresionantă

În urmă cu aproape nouă luni, copilul Ionuţ Anghel îşi pierdea viaţa atacat de câini în apropierea unui parc din Bucureşti. Deşi ancheta a fost terminată în această primăvară, instanţa amână judecarea cazului. Între timp, familia micuţului a demarat un proiect interesant.

Familia Anghel a pus bazele unei asociaţii care va promova acţiuni în amintirea lui Ionuţ, pentru cei care "vor să tragă învăţăminte din acest caz tragic", scrie ziarul Ring.

Părinţii copilului ucis de câini, la înmormântarea micuţului. (Foto: Dorin Constanda)

ONG-ul se numeşte Asociaţia Memorială "Ionuţ Cosmin Anghel", pe scurt AMICA, şi funcţionează pe bază de donaţii.

"Nu pot să vă spun acum decât că scopul principal al asociaţiei îl reprezintă păstrarea memoriei lui Ionuţ. Totodată, Asociaţia are rolul de a veghea asupra respectării implementării/aplicării Legii «Ionuţ». De asemenea, trebuie să ştiţi că Asociaţia va avea ca scop şi promovarea valorilor umane, a ideilor de normalitate şi toleranţă în societatea românească, promovarea respectării demnităţii umane, a integrităţii fizice, morale a copiilor, şi, în general, militează pentru ajutorarea copiilor, în special a celor cu probleme de sănătate, a celor maltrataţi sau a celor care au căzut victimă câinilor ori altor animale", a declarat Felicia Anghel pentru publicaţia citată.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie 2013, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei din Bucureşti.


Loading...