Ăsta-i castravetele cu gust de pepene!

castravete.jpg

castravete, pepene
Cercetătorul Bianca Zamfir ne arată un “pui de castra-pepene”
Citeste tot despre: 

Imaginaţia cercetătorilor buzoieni a doborât orice barieră. După pepenele cu gust de coniac, castravetele pentru diabetici şi roşiile în formă de ardei gras sau în două culori, horticultorii au inventat castravetele cu gust de pepene galben.

Dacă veţi vedea pe tarabele din pieţe o legumă alb-verzuie, lungă de un metru, care cântăreşte peste 3 kilograme, cumpăraţi cu încredere! Este noua invenţie a cercetătorilor din Buzău, un soi de castravete total diferit de tot ce aţi gustat vreodată.

În momentul în care ajunge la maturitate se transformă într-un adevărat pepene galben! Are mirosul specific pepenelui, iar la gust cercetătorii ne asigură că seamănă perfect. În schimb, dacă este cules înainte de a ajunge la maturitate, poate fi consumat fără probleme crud, în salate, la fel ca un castravete obişnuit, având acelaşi gust. În plus, soiul nou inventat are seminţe mai mici şi este foarte rezistent în faţa dăunătorilor.

castravete, pepeneZoom
"Mi se pare dubios. Asta e pepene?" - vânzătoare

Castravetele gigant, care este rodul a zece ani de cercetări, creşte deocamdată doar în serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău, dar va ajunge, în curând, în pieţe. “Castravetele acesta atinge aproape patru kilograme. Noi credem că ajunge unei familii, timp de trei zile”, a spus, pentru rtv.net, cercetătorul Bianca Zamfir.

loading...
Loading...

Citește și

  • O casnică din Ungaria a decis să păstreze leguma pornografică intactă pentru că îi reaminteşte de soţul ei, scrie Metro.co.uk.

  • E de departe mândria cercetătorilor! Se numeşte castravetele "grenadă" sau leguma care luptă cu diabetul zaharat. Tot mai mulţi producători agricoli vor să folosească în grădinile lor astfel de seminţe, cumpărate de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău.