Aşa îţi protejezi copilul în vacanţă!

Ultima actualizare:

Deplasaţi-vă pe drumurile cunoscute şi de preferinţă împreună cu alţi colegi sau cu un adult;Pe stradă sau la locul de joacă, evitaţi să intraţi în vorbă cu persoane necunoscute. Chiar dacă vă promit anumite lucruri, refuzaţi să le însoţiţi!Dacă aveţi la voi telefon mobil sau bani, este bine să nu vă lăudaţi cu ele. Există şi persoane răuvoitoare, care vi le pot fura;Nu povestiţi altor oameni despre bani sau obiecte de valoare pe care le aveţi în casă. Nu spuneţi străinilor ce program au părinţii şi adresa unde locuiţi;Dacă aveţi neînţelegeri cu prietenii, nu trebuie să le vorbiţi urât sau să îi loviţi. Dacă nu reuşiţi să vă înţelegeţi stând de vorbă, retrageţi-vă sau solicitaţi ajutorul unui părinte;Atunci când vă aflaţi în pericol sau când vedeţi alţi copii în dificultate, anunţaţi imediat Poliţia, sunând la numărul 112!

Evitaţi accidentele rutiere!

Pentru că veţi merge mai mult pe străzi decât în timpul şcolii, trebuie să fiţi mai atenţi la trafic. Învăţaţi să circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu există trotuare, circulaţi pe partea stângă, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră;

Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor, deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor;Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni; Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi şoferi neatenţi; Dacă se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, nu traversaţi, chiar dacă semaforul arată culoarea verde;Nu vă jucaţi pe partea carosabilă a drumurilor publice; Până la împlinirea vârstei de 14 ani, copiii nu au voie sa circule cu bicicleta pe drumurile publice; Nu aveţi voie să circulaţi cu rolele pe partea carosabilă, ci numai în locuri special amenajate sau pe trotuare.

Sfaturi pentru părinţi

Stabiliţi împreună cu copilul reguli clare: * să vă spună când iese din casă;* să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute;* să nu accepte să plece, pe jos sau cu maşina, împreună cu persoane pe care nu le cunoaşte; * să nu accepte cadouri (dulciuri, jucării) de la străini fără acordul dumneavoastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net