Aşa îţi fereşti de frig mobilul, tableta şi laptopul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ţi-a „murit" telefonul când ţi-era lumea mai dragă? E posibil să fi fost afectat de temperaturile scăzute de  afară. La fel putem păţi cu laptopul, aparatul foto,  tableta, MP3-ul, dar şi alte gadget-uri pe care le  purtăm asupra noastră. Click! îţi spune cum  să-ţi protejezi aparatura electronică de frig.

„Nu mai pot să vorbesc, nu mai am baterie!" Îţi sună cunoscut? Înseamnă că ai păţit-o şi tu măcar o dată! Iar dacă afară sunt temperaturi foarte scăzute, este posibil să mai treci prin astfel de situaţii. Asta, dacă nu ştii cum să-ţi protejezi mobilul de frig. Dar nu numai telefonul suferă, ci şi toată aparatura electronică pe care o porţi asupra ta.

Foloseşte huse!

Când cumperi un telefon mobil, o tabletă electronică, un laptop sau un aparat foto este obligatoriu să achiziţionezi şi o husă de protecţie originală. Pentru că orice gadget trebuie îmbrăcat în „hăinuţe" călduroase dacă vrei să reziste la temperaturi sub minus 0 grade Celsius. Husele şi genţile protejează aparatul de frig, umezeală dar şi de şocuri.

Nu ţine mobilul în geantă!

Telefonul mobil „moare" dacă e ţinut în frig. Unele modele rezistă mai mult, altele mai puţin. Dar, la un moment dat, toate vor rămâne fără acumulatori. Mai mult, gerul destabilizează şi ecranul LCD. Fie că este un telefon normal sau un smartphone, păstrează-l în husă şi nu-l ţine în geantă sau în buzunarele exterioare de la pantaloni. Pentru că va îngheţa. În schimb, îl poţi pune într-un buzunar interior al gecii sau paltonului. Astfel, se va încălzi de la temperatura corpului tău.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Închide telefonul dacă nu-l foloseşti!

Dacă ştii că, pentru o anumită perioadă de timp, nu vei folosi telefonul mobil e recomandat să-l închizi. Astfel, îi vei proteja bateria. Ce sens are să-l ţii deschis dacă nu ai nevoie de el?

Nu uita laptopul în maşină!

Frigul afectează şi alte aparate precum laptopul sau notebook-ul. Dacă circuli des cu maşina, nu ţine aparatul în portbagaj, ci în habitaclu, unde este cald. De asemenea, nu uita laptopul în maşină peste noapte! Când afară este extrem de frig, nu-l ţine în maşină nici măcar pentru câteva ore.

De ce nu mai funcţionează mobilul pe frig?

Motivele principale pentru care telefoanele nu mai funcţionează la temperaturi scăzute ţin de baterie dar şi de afişaj, spun specialiştii site-ului go4it.ro. Afişajele LCD sunt primele afectate. Vâscozitatea cristalelor lichide creşte, iar ecranul are întârzieri la afişarea informaţiilor. La frig se descarcă acumulatorii. Rezistenţa internă creşte, iar voltajul oferit scade. Telefonul interpretează asta ca baterie descărcată şi se opreşte.

«Fereşte mobilul de variaţiile bruşte de temperatură» Andrei Cătălin, director service Mondo GSM

„Variaţiile bruşte de temperatură formează condens deci umiditate. Dacă umiditatea pătrunde la circuite, telefonul s-ar putea defecta. De exemplu, dacă te afli pentru o oră pe pârtie, afară întregistrându-se temperaturi sub 0 ºC, iar apoi intri într-o încăpere încălzită la 20 ºC este recomandat să nu foloseşti telefonul o perioadă. Acesta nu trebuie închis ci doar să nu fie folosit timp de o oră, o oră şi jumătate. În tot acest timp el trebuie ţinut într-o încăpere răcoroasă pentru a se încălzi treptat, nu dintr-odată".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net