Aşa faci cheful de Revelion într-o garsonieră

Ultima actualizare:

    Dacă îţi organizezi spaţiul eficient,  în garsonieră se poate face un chef  cu până la 15 persoane
Dacă îţi organizezi spaţiul eficient, în garsonieră se poate face un chef cu până la 15 persoane

Nu ai niciun plan pentru seara de Revelion? De ce să nu petreci acasă şi să-ţi chemi şi prietenii?! Poate ieşi o petrecere reuşită chiar dacă stai într-o garsonieră sau într-un apartament mic cu două camere.

E nevoie doar de puţină organizare. Designerul Click!, Cristina Joia, îţi dă câteva trucuri pentru amenajarea casei.

În primul rând, cere acordul veci­­ni­lor! Anunţă-i că urmează să petreci Revelionul acasă, împreună cu prietenii, şi conveniţi împreună cât de tare poate fi muzica. În definitiv, poţi avea noroc ca şi vecinii să dea, la rândul lor, chef, sau să petreacă în altă parte şi să nu aveţi pe cine deranja.

Eliberează spaţiul! Dacă ai o casă amenajată pe stilul modern, cu puţine obiecte de mobilier, e mai simplu. Pliază canapeaua extensibilă şi pune la loc sigur obiectele fragile, care se pot sparge. „Accesoriile personale, obiectele fragile, oglinzile, vasele din ceramică, lampadarele, toate acestea încurcă în cazul unei petreceri", spune Cristina Joia.

Scoate covoarele! Oricum, în noile tendinţe, acestea sunt doar un accesoriu şi nu acoperă întreaga pardoseală, deci nu va fi prea greu. Invitaţii vor sta încălţaţi şi apoi oricând pot cădea pe jos firimituri sau se pot răsturna pahare cu băutură.

Mai bine aşezi pe jos perne mari de puf, confortabile, sau tabureţi, pentru a crea mai multe locuri. Avantajul este că invitaţii le pot muta şi au totuşi un spaţiu propriu, versus canapeaua unde trebuie să se închesuie lângă alţii.

Creează decorul! Poţi să ai o petrecere turcească, unde să ai perne şi narghilea, sau una beomă, cu lumânărele parfumate, beţişoare şi ceai. Nu încărca locul cu baloane sau instalaţie electrică decât dacă ai o petrecere pentru copii. Pentru adulţi, e demodat şi kitch.

Eliberează holul! Aici, invitaţii îţi vor pune paltoanele, genţile şi umbrelele, aşa că e bine să faci puţină ordine astfel încât să existe spaţiu pentru toată lumea.

La baie trebuie să ai săpunuri lichide şi prosoape de mici dimensiuni.

Întinde masa! Dacă ai o masă extensibilă, acum e momentul să o întinzi. Pune pe ea paharele, băuturile, un bufet suedez la început sau ceva de ronţăială. Mâncărurile grele şi mirositoare, cum sunt sarmalele şi fripturile, stau mai bine la bucătărie. Invitaţii îţi pot pune pe farfuri şi pot mânca în sufragerie, pe perne. În felul acesta nu veţi sta în miros de mâncare.

Curăţenia este esenţială

Atunci când ai musafiri, curăţenia casei este cartea ta de vizită. Bucătăria trebuie să arate impecabil, la fel şi baia. Curăţă sertarele şi frigiderul.

Poate unele prietene se vor oferi să te ajute la punerea mesei şi le vor deschide. Podeaua trebuie bine lustruită mai ales dacă oaspeţii vor fi aşezaţi pe jos, pe pernuţe.

Nu uita de oglinzi. Toată lumea este tentată să se uite în oglindă, să-şi verifice machiajul, aşa că ele trebuie să fie bine şterse, fără pete şi amprente.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net