Aşa amenajezi o grădină de legume în balcon

Ultima actualizare:

ZarzavaturileZarzavatul, chiar şi cel cultivat pe suprafaţa unui balcon, are nevoie de tratament specific. Nu trebuie uitat, spre exemplu, că roşiile, ardeii şi vinetele cultivate pe balcon  nu trebuie să depăşească înălţimea de o jumătate de metru. Pentru vinete şi ardei alege doar soiurile de mici dimensiuni.Este important ca plantele să fie expuse la soare de la jumătatea dimineţii până la asfinţit, iar vasul utilizat pentru fiecare plantă trebuie să fie încăpător, cu fundul acoperit cu bile de argilă expandată. La pământ se adaugă două linguri de îngrăşământ granulat cu cedare lentă, alături de fiecare plantă introducându-se un tub sau un băţ de care se leagă ramurile în ritmul în care acestea cresc.Busuiocul Busuiocul, salvia şi rozmarinul trebuie să fie expuse la soare de la prânz la asfinţit. Se pot planta toate trei speciile într-un singur vas. Amestecul utilizat trebuie să conţină părţi egale de pământ universal şi pietriş ce evită stagnarea apei. Când avem nevoie să folosim aceste plante aromate este suficient să tăiem cu o foarfecă rămurelele din vârful plantei.

Dovleacul Dovleacul, fasolea şi fasolea verde se adună din iunie pân în august. Necesită doar o jumătate de zi de soare, spre exemplu din zori şi până la prânz. Vasele trebuie să fie diferite: pentru dovleci este potrivit un vas cu diametrul de 30 cm, fasolea şi fasolea verde pot creşte în jardiniere de 25 cm adâncime; pământul utilizate este cel universal.Toate cele trei tipuri de plante se udă în zile alternative. O dată pe lună, se adaugă îngrăşământ cu fertilizant specific plantelor unei grădini de zarzavat. Pentru a tăia dovlecii maturi se foloseşte un cuţit, iar pentru legume este suficientă o foarfecă.

Ţelină Pentru ţelină, castraveţi şi lăptucă este perfect un balcon luminos, chiar neînsorit. Pentru a obţine o recoltă suficientă pentru o familie formată din patru persoane sunt necesare 3-5 plante pentru fiecare tip. Recipientul pentru aceste plante este o lădiţă adâncă de 20 cm. Se poate utiliza pământ de tip universal sau specific pentru zarzavat, mai bogat în substanţe nutritive. Castravetele are nevoie de o susţinere pentru ramurile sale, altfel acestea se vor rupe. Toate aceste trei specii trebuie să fie udate de două ori pe săptămână pe perioada primăverii şi de trei ori în sezonul cald.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net