Armata caută câteva mii de rezervişti voluntari

8-act-3.-foto-baza-incorporare.jpg

Ţara te vrea în prima linie

Începând cu 1 ianuarie, a intrat în vigoare Legea rezerviştilor voluntari.

Normele de aplicare a legii vor fi emise în termen de 90 de zile, după care Ministerul Apărării Naţionale va încheia contracte cu aproximativ 2.900 de rezervişti voluntari. Pe durata programului de instruire, participanţii au aceleaşi drepturi şi îndatoriri cu ale soldaţilor profesionişti în activitate.

După aceea, aceştia vor fi declaraţi în continuare în sistemul public de pensii, de asigurări sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj pentru perioadele în care participă la instruire şi în misiuni.

În plus, rezerviştii vor beneficia de prime de fidelitate, dar şi de măsuri de protecţie socială, asistenţă medicală, recuperare după participarea la misiuni, pensii şi despăgubiri în caz de invaliditate.

 

Loading...

Citește și

  • rezervist voluntar in armata romana

    Situațiile tensionate din întreaga lume au determinat Ministerul Apărării să propună proiectul de lege „rezervist voluntar în Armata Română”, care promite să plătească doritorii, atât pe timpul instrucțiilor, cât și în misiuni. Iată ce ar trebui să faci pentru a te înrola și câți bani îți sunt promiși în schimbul serviciilor militare.

  • Uzina Mecanica Bucuresti, Faur, Jeep J8, Fiat Chrysler, Romarm, armament, Ministerul Apararii

    Inițial m-am gândit să titrez „Cum arată noul Jeep militar pe care ROMARM vrea să-l facă pentru Armată, instituție care nici nu l-a cerut”. Dar, fiindcă era prea lung, am decis să-l schimb. Esența rămâne aceeași, căci vehiculul militar, realizat pe bucăți în Italia, SUA și în alte state din afara spațiului euro-atlantic, este doar un vis frumos al producătorului autohton de armament pentru revitalizarea industriei de apărare. Iată de ce spun specialiștii că avem nevoie de această mașină de război.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1