A apărut o versiune „invizibilă” de Omicron

Ultima actualizare:

    Noua variantă nu e detectată de testele PCR
Noua variantă nu e detectată de testele PCR

Oamenii de știință au identificat o nouă versiune a variantei Omicron, pe care au catalogat-o ca fiind „invizibilă”, deoarece nu poate fi detectată prin testele RT-PCR. Aceasta are multe mutații în comun cu tulpina Omicron, dar îi lipsește o modificare genetică specială care permite testelor să detecteze virusul, precizează Digi24, citând The Guardian. Versiunea „ascunsă” a Omicron a fost observată printre probele analizate în ultimele zile din Africa de Sud, Australia și Canada.

A apărut o versiune „invizibilă”, care nu e detectată de teste

Cercetătorii britanici spun că este prea devreme pentru a ști dacă noua formă de Omicron se va răspândi în același mod ca varianta standard Omicron. În aceștia subliniază că versiunea „ascunsă” este distinctă genetic și, prin urmare, se poate comporta diferit.

Noi date despre eficacitatea Pfizer în fața Omicron

Vaccinul Pfizer oferă „o protecţie parţială” împotriva noii variante Omicron a coronavirusului, conform şefului unui laborator de cercetări de la Africa Health Institute din Africa de Sud. Un studiu al acestui laborator a arătat că, deşi noua tulpină poate evita protecţia oferită de două doze de vaccin, „cedează” la doza booster sau dacă persoana a trecut, între timp, și prin boală. Și profesorul Cristian Apetrei citează un studiu „nu prea încurajator” care arată o reducere de 40 de ori a capacității de neutralizare a virusului de către anticorpii dați de Pfizer, la Omicron, comparativ cu varianta inițială, din Wuhan. „La o mare proporție în serurile testate, capacitatea de neutralizare a scăzut sub limitele protecției. Ne rămâne speranța că patogenincitatea e într-adevăr mai redusă”, a scris pe Facebook Cristian Apetrei. Alianţa Pfizer/BioNTech anunţă că pregătete un vaccin adaptat variantei omicron a SARS-CoV-2, care urmează să fie gata în martie, relatează news.ro, care citează AFP.

OMS: Vaccinurile ne protejează de Omicron

Nu există niciun motiv să ne îndoim că vaccinurile actuale nu protejează bolnavii contaminați cu Omicron de spitalizare și de dezvoltarea unor forme severe de boală, a dat asigurări directorul Programului pentru urgențe sanitare al OMS, Michael Ryan, într-un interviu acordat AFP. Deci, chiar dacă nu ne-ar proteja la fel de bine de infectare, vaccinarea previne formele grave de boală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net