Alege ochelarii de soare potriviţi!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Razele ultraviolete sunt un duşman de temut, atât pentru piele cât şi pentru ochi. Dacă nu ţi-ai cumpărat încă o pereche de ochelari de soare, este timpul s-o faci! Dar, înainte de a te decide ce model  să achiziţionezi, trebuie să cunoşti câteva reguli de bază.

Filtrul UV, obligatoriu!

Lentilele trebuie să aibă filtru de protecţie anti-UVA şi anti-UVB de 99-100%. Mai exact, ochelarii de soare ar trebui să blocheze între 75 şi 90% din lumina vizibilă şi 99-100% din razele ultraviolete.

Când suntem în apropierea apei, trebuie să purtăm ochelari cu lentile polarizate, acestea protejând împotriva luminii reflectate, care creşte cantitatea de radiaţii ultraviolete la care sunt expuşi ochii.

simeon stalpnicul png

Ce culoare a lentilelor alegem?

Lentile maro - se folosesc pentru filtrarea radiaţiilor albastre. Este culoarea ideală pentru sporturi în aer liber şi sunt indicate în cazul persoanelor cu miopie.

Lentile verzi - permit percepţia culorilor cu foarte mici alteraţii. Sunt recomandate pentru sporturi nautice şi persoanelor care suferă de hipermetropie.

Lentile galbene - îmbunătăţesc contrastul în zilele înnorate sau ceţoase.

Lentile gri - permit o folosire continuă deoarece transmit uniform lumina şi respectă culorile naturale.

simeon stalpnicul png

Care sunt standardele europene de calitate

Iată care sunt tipurile de filtre UV:Filtru 0: absoarbe lumina în proporţie de 0-20%. Filtru 1: absoarbe lumina în proporţie de 20-56%. Filtru 2: absoarbe lumina în proporţie de 57-81%. Filtru 3: absoarbe lumina în proporţie de 82-91%. Filtru 4: absoarbe lumina în proporţie de 92-97%.

simeon stalpnicul png

«Lentilele închise la culoare dau dependenţă» Monica Pop, manager Spitalul de Oftalmologie Bucureşti

"Cel mai important este ca purtătorii de ochelari de vedere să folosească ochelaţi de soare cu dioptriile corespunzătoare, indifferent de culoarea lentilei. De asemenea, miopii şi cei care au fotofobie trebuie să aibă lentil heliomate. O altă recomandare este ca oamenii să nu poarte în mod constant ochelari de soare cu lentil închise la culoare deoarece acestea dau dependenţă. Pentru persoanele care nu au probleme de vedere, principalul criteriu după care trebuie aleşi ochlarii de soare trebuie să fie următorul: să dea ochiului aceeaşi evdere pe care o are în mod normal. Mai exact, să nu fie deteriorată vederea".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net