Ai transpirat? Uite cum scoţi petele de pe haine!

Citeste tot despre: 

Hainele tale se pătează câteodată de transpiraţie dar şi de urme albe de deodorant, iar aceste pete se curăţă destul de greu. Iată câteva metode de curăţare pe care să le foloseşti pentru a avea hainele curate, ca noi!

Foloseşte detergent lichid
Foloseşte detergent lichid care conţine ingrediente oxygenate; toarnă puţin pe pata şi freacă încet. Aşteaptă jumătate de oră pentru ca soluţia şă-şi facă efectul apoi spală rufele normal. Dacă nua i la îndemână un detergent lichid, poţi folosi şi şampon.

Oţetul alb, de mare ajutor
Pentru articolele de îmbrăcăminte colorate foloseşte un amestec format din două căni cu apă şi patru linguri cu oţet alb. Înmoaie hainele în această soluţie timp de jumătate de oră iar apoi spală-le cu apă rece.

Optează pentru sare şi bicarbonat
Amestecă i lingură de sare cu o lingură de bicarbonat de sodiu iar apoi adaugă apă în aşa fel încât să obţineţi o pastă. Frecaţi hainele în zonele pătate cu această pastă iar apoi aşteptaţi o oră pentru ca soluţia să acţioneze. Apoi, spălaţi produsele de îmbrăcăminte normal.

Cumpără peroxid de oxigen
Acesta descompune reziduurile de transpiraţie şi le elimină. Timp de jumătate de oră lasă la înmuiat zonele pătate  într-un amestec egal de apă şi peroxid de oxigen. Apoi, spală cu apă rece şi usucă în aer liber.  Dacă încă se mai evde pata, măreşte cantitatea de peroxid de oxigen din amestec, lasă la înmuiat încă 30 de minute după care spală din nou cu apă rece. Peroxidul de oxigen se poate cumpăra de la farmacie.

loading...
Loading...