Ai bani de dat, ai datorii la stat? Lista «ruşinii» nu s-a mai afişat!

Ultima actualizare:

    Sediile Fiscului nu au fost luate cu asalt de datornici așa cum se laudă șefii ANAF
Sediile Fiscului nu au fost luate cu asalt de datornici așa cum se laudă șefii ANAF

Uite lista, nu e lista! De la începutul anului, datornicii persoane fizice au fost ameninţaţi că dacă nu-şi achită dările până la 30 aprilie îi vor afla întreaga ţară. Marți (3 mai), când lista urma să fie urcată pe site-ul ANAF, conducerea Fiscului a zis “pas”.

“Am bani de dat, am datorii la stat”. Celebrul refren cântat de Smiley ar putea fi fredonat de 200.000 de români. Aceştia nu şi-au plătit taxele provenite din chirii, impozite pe locuinţe sau maşini, care se ridică, în total, la peste 3 miliarde de lei. Ca să recupereze banii, fostul şef al Fiscului, Gelu Diaconu, s-a gândit că cel mai nimerit ar fi ca lista neagră cu datornicii să fie văzută de întreaga ţară pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). A semnat un ordin în acest sens, care le permitea angajaţilor instituţiei să o publice pe 30 aprilie. A fost amânată până pe 3 mai, dar nici de data asta nu a apărut. Lista trebuia să cuprindă numele şi domiciliul tuturor persoanelor fizice care au datorii mai mari de 1.500 lei, deşi iniţial fusese stabilit un plafon de 100 de lei. Marți, însă, în timp ce lista urma să fie urcată pe site-ul instituţiei, conducerea Fiscului a zis “pas”, astfel că “lista ruşinii” n-a mai fost publicată. Decizia de amânare a fost motivată prin faptul că oamenii au început să îşi achite dările. “În ultimele zile au fost interesaţi să îşi clarifice situaţia datoriilor”, a precizat Dragoş Doroş, preşedintele ANAF. Nimic mai fals. Surse din rândul celor care lucrează la agenţiile de administrare fiscală ne-au mărturist că, ieri, la ghişee a bătut vântul.

“Nu s-a înghesuit lumea să plătească datoriile. De dimineaţă şi până după ora prânzului au venit patru persoane”. Firmele n-au scăpat însă de vigilenţa Fiscului.  2.672 de contribuabili mari şi mijlocii care au restanţe fiscale apar pe www.anaf.ro, la secţiunea Persoane juridice - Obligaţii restante către bugete.

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net