Află în ce condiţii poţi ieşi din Biroul de Credit

Ultima actualizare:

    Alexandra Popa
Alexandra Popa

Restanţele înregistrate la Biroul de Credit rămân în baza de date 4 ani. Ele se pot şterge dacă sunt incorecte sau banca nu a respectat procedurile. Specialistul Click! Alexandra Popa ne spune care sunt condiţiile în care un client poate fi şters din Biroul de Credite.

Daniel din Arad are un credit la care a rămas restanţier de două ori în decurs de un an. Din cauza celor două întârzieri, de câte o lună fiecare, clientul a fost înregistrat la Biroul de Credit. Iată cum poate el să convingă banca să-l şteargă de pe lista datornicilor în ideea în care şi-a achitat datoriile.

Banca trebuie să anunţe clientul cu 15 zile înainte

Activitatea Biroului de Credit e reglementată prin Decizia nr. 105 din 2007 a Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. În baza acestei decizii, banca e obligată să informeze clientul cu 15 zile înainte de data transmiterii.

Prin urmare, dacă un client restanţier nu primeşte o astfel de notificare prin SMS, telefon, mail ori prin poştă, acesta poate solicita ştergerea restanţelor de la Biroul de Credit deoarece nu s-a respectat procedura legală.

Ai fost în Biroul de Credit? Ai şanse mici la un nou împrumut!

În mod normal, informaţiile transmise de bănci la Biroul de Credit se şterg după 4 ani de la data transmiterii lor.

Şansele obţinerii unui nou credit pentru clienţii aflaţi în astfel de situaţii sunt, evident, mai reduse, cel puţin în prezent când condiţiile de creditare sunt mai restrictive, însă deciziile pot fi diferite de la o bancă la alta.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net