Adună din gunoaie şi vând pe stradă

Ultima actualizare:
Vânzătorii ambulanţi  îşi adună marfa  şi din tomberoane
Vânzătorii ambulanţi îşi adună marfa şi din tomberoane

Se vinde orice, numai bani să iasă. „Black Friday” a venit cu promoţii în magazine, dar şi la colţ de stradă: vânzătorii ambulanţi au îndurat ploaie şi frig ca să-şi vândă acareturile.

Pixuri fără mină sau, din contră, mine de pix, fără pix, pe jumătate golite. Becuri arse, cuie îndoite, dresuri de damă de acum 70 de ani, resturi de săpunuri şi rujuri folosite. Tot ce nu ţi-ar trece vreodată prin cap se găseşte acum de vânzare. Sunt zeci de români amărâţi care se miră cum să mai câştige un bănuţ, acum, în prag de iarnă. Când nu mai au ce să vândă de prin casă, dau fuga la tomberoane. „Uitaţi, gentuţa asta e luată de la coşul de gunoi. Şi oglinda, şi şpaclul ăsta. Ce dacă e ruginit? Ce, nu merge folosit? La un leu, cât cer pe el... Sunt multe lucruri pe care le aruncă ăi cu bani şi pentru noi sunt aur curat. Ne scot din sărăcie”, ne-a explicat Tănase, unul dintre “ambulanţii” care îşi desfăşoară zi de zi marfa pe un trotuar din cartierul Pantelimon, din Capitală.

Scot la vânzare săpun şi ruj folosite


    Vânzătorii ambulanţi  îşi adună marfa  şi din tomberoaneFoto: Roberto Sălceanu
Vânzătorii ambulanţi îşi adună marfa şi din tomberoaneFoto: Roberto Sălceanu

Ca el sunt zeci, dacă nu chiar sute. Noaptea, bat cartierele în lung şi-n lat, din tomberon în tomberon, iar, cum se crapă de ziuă, vin să vândă ce au „produs” până atunci. Sunt zile în care treaba merge bine, iar oamenii pleacă acasă şi cu câte 50 de lei în buzunare. Alteori, însă, e nenorocire curată! “Sunt zile în care nu faci nici un bănuţ şi nu ai ce să bagi în gură de foame. Şi acum a mers prost, de Friday-ul ăsta. Păi, ce am făcut, 3 lei? Ăştia sunt bani? A venit o cucoană şi mi-a luat nişte papiote…”, mărturiseşte un alt vânzător ambulant din Bucureşti. Bănuţii pe care aceştia îi produc, se întorc în economie: la plata întreţinerii, pe hrană sau medicamente!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net