Adrian Iovan a câştigat după moarte procesul cu statul român

Ultima actualizare:

    Aviatorul şi-a pierdut viaţa în luna ianuarie, în Munţii Apuseni
Aviatorul şi-a pierdut viaţa în luna ianuarie, în Munţii Apuseni

Au trecut aproape şase luni de când s-a prăpădit, dar numele lui este încă prezent prin tribunale. Fostul pilot Adrian Iovan a câştigat abia miercuri, procesul cu statul care îi redusese pensia la o treime.

Chiar înainte de a se prăpădi în accidentul aviatic din Apuseni, pilotul Adrian Iovan începuse să îşi facă ordine în viaţă. Şi-a scos vila la vânzare şi a dat în judecată statul  pentru că i-a tăiat drastic pensia.

Chiar şi după ce a murit, procesul a continuat, iar miercuri Tribunalul Prahova a acordat moştenitorilor lui Iovan sumele reprezentând diferenţa dintre pensia iniţială şi pensia revizuită şi calculată, scrie dcnews.ro.

În anii 2010-2011, succesiv, Guvernul Boc a tăiat pensiile aviatorilor, reducându-le cu un procent ce a variat între 60% şi 97%. În cazul lui Iovan, suma datorată ar fi în jur de 3 miliarde de lei vechi.

Deciziile de tăiere a pensiilor aviatorilor au fost atacate în instanţă de o alianţă de foşti piloţi, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis irevocabil cererea, repunându-i în drepturile lor iniţiale.

Click! spune

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Muntii Apuseni, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul «Sfânta Maria» şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net